Spokojená reprezentantka Muchová: Moje forma graduje, zahrála jsem spoustu kvalitních zápasů

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BELEKU – Pořádnou dávku kvality dodává českému BJKC týmu také Karolína Muchová, jejíž mimořádně pestrá hra platí na všech površích. Česká reprezentantka přicestovala do tureckého Beleku ve velmi dobré formě, kterou ukázala na turnajích v Indian Wells a Miami. „Amerika byla super, zahrála jsem spoustu kvalitních zápasů. Ráda bych na to navázala,“ řekla v rozhovoru pro Tenisový svět Muchová, jež postoupila na zmíněných tisícovkách jednou do čtvrtfinále a jednou do třetího kola.

Stejně jako loni v kvalifikaci proti Britkám a na následném finálovém turnaji nechybí v českém BJKC týmu Karolína Muchová. Semifinalistka předloňského Australian Open odstartovala novou sezonu velmi sebevědomě, důkazem budiž 15 výher z 20 utkání a triumfy nad Belindou Bencicovou, Viktorií Azarenkovou či týmovou parťačkou Markétou Vondroušovou.

„Jsem ráda, že držím zdravotně. Nevím, kdy se mi naposledy povedlo na začátku sezony odehrát tolik zápasů. Moje forma graduje, každým utkáním se do toho dostávám víc a víc,“ vyjádřila se šestadvacetiletá tenistka.

Pro Muchovou i další Češky je kvalifikace BJKC v převážně slunném Turecku ideálním startem antukové části sezony. „Na přípravu bych stejně vyletěla někam do zahraničí. Největší výhoda je, že hrajeme venku. Tréninky s holkama jsou super,“ těší Muchovou. „V Česku nebylo na antukovou přípravu ideální počasí, proto většina z nás trénovala v hale. Antukové kurty tam nebyly úplně stoprocentně nachystané, protože na ně byla zima.“

Zato dvorce v rozlehlém areálu Megasaray Club Belek jsou na velmi slušné úrovni. České a ukrajinské reprezentantky se v tradiční tenisové destinaci střídají na dvou sousedních kurtech – tréninkovém a zápasovém.

„Řekla bych, že na tréninkovém je více antuky a je trochu hrubší. Na centru je jemnější antuka. Je to maličko jiné, ale na to se dá rychle zvyknout,“ zmínila 52. hráčka žebříčku WTA.

Muchová je díky své pestré hře povrchovou univerzálkou a její schopnosti můžou proti nebezpečným Ukrajinkám platit. Zatímco týmovou dvojku soupeřek Dajanu Jastremskou porazila ve všech třech vzájemných duelech, s ukrajinskou jedničkou Martou Kosťukovou se zatím nikdy neutkala.

„Holky znám. S Jastremskou jsem hrála vícekrát, ale už je to nějaký pátek. Marta teď odehrála dobré turnaje a myslím, že na antuce bude nebezpečná,“ upozornila na závěr rozhovoru Muchová.


Galerie