Změna na poslední chvíli. Lehečkův rozjetý soupeř se odhlásil, čeká ho šťastný poražený z kvalifikace

- Jan Vojkůvka

Jiří Lehečka nakonec nebude mít na turnaji Masters v Monte Carlu v úvodním kole tak náročný los, jak se původně zdálo. Jeho očekávaný soupeř Frances Tiafoe se totiž na poslední chvíli z monackého turnaje odhlásil. Novým sokem pro českého tenistu bude v úterý šťastný poražený z kvalifikace Emil Ruusuvuori z Finska.

Los Masters v Monte Carlu proti sobě původně svedl Lehečku a světovou patnáctku Tiafoeho. S ohledem na dění v uplynulém týdnu se však americký hráč z Monte Carla odhlásil a evropskou část sezony zahájí později.

Hlavním důvodem je, že v Houstonu kvůli dešti musel odehrát v sobotu a neděli hned čtyři singlové zápasy. Ve všech byl Tiafoe úspěšný a bez ztráty setu prosvištěl pro svůj druhý titul na okruhu ATP. Při vědomí, že by do Monaka dorazil až někdy během pondělního odpoledne a hned v úterý měl nastoupit proti Lehečkovi, se nakonec rozhodl na první velké antukové akci nestartovat.

Lehečka se tak v průběhu úterního programu střetne se 37. hráčem světa Emilem Ruusuvuorim z Finska. Tento tenista je velmi kvalitní betonář, s antukou si ale tolik netyká. To se projevilo o víkendu, kdy odehrál v Monte Carlu kvalifikaci a ve finálovém kole prohrál s Janem-Lennardem Struffem, až stým hráčem rankingu.

Jednadvacetiletý Lehečka se s Ruusuvuorim utká počtvrté v kariéře. Zatímco loni oba halové zápasy s finským tenistou prohrál, letos jej v katarském Dauhá v osmifinále porazil 6:2, 7:6(2). A na antuce bude favoritem vzájemného střetnutí.