Debutantka Sára Bejlek: o speciálním areálu, prvním tréninku i kariérním maximu

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BELEKU – Velmi poctivě a s úctou přistupuje Sára Bejlek ke své roli v českém BJKC týmu. Sedmnáctiletá debutantka nahradila na poslední chvíli zraněnou Kateřinu Siniakovou a od neděle už je v tureckém Beleku, kde v pondělí dopoledne absolvovala úvodní trénink. „Jsem ráda, že tady můžu být a reprezentovat. Celá organizace i holky jsou supr. Budu se jim snažit co nejvíc pomoct a co nejlépe je připravit,“ zmínila v rozhovoru pro Tenisový svět usměvavá Sára Bejlek.

Prostředí Beleku není pro Sáru Bejlek ničím novým. Tenistka z Hrušovan nad Jevišovkou si předloni na turecké antuce vychutnala triumf v juniorském Poháru Billie Jean Kingové a v červnu téhož roku rozjela tamtéž svou profesionální kariéru.

„Vyznám se tady celkem dobře, protože v Megasaray jsem už asi počtvrté. Hrála jsem tady předloni juniorský Billie Jean King Cup i svůj první ženský turnaj,“ vyprávěla v rozhovoru pro Tenisový svět sedmnáctiletá reprezentantka.

Při prvním tréninku v pondělí dopoledne Sára Bejlek asistovala své zkušenější týmové parťačce Markétě Vondroušové. „Vzhledem k tomu, že dnes není úplně dobré počasí, to byl takový klasický trénink: krosy a lajny,“ líčila majitelka čtyř trofejí na okruhu ITF, která poté otestovala antukový dvorec i se svým trenérem Jakubem Kahounem.

„Hráli jsme volejovou a čopovou soutěž. Vždy se o něco vsadíme, takže je pro mě motivační ho porazit!“ usmívala se talentovaná Sára.

Ještě před první zkouškou antuky v Beleku se ale týmová debutantka musela vydat na náročnou pouť z chorvatského Splitu, kde minulý týden dokráčela až do finále turnaje kategorie ITF W40.

„V sobotu jsem hrála od 11 hodin dopoledne finále ve Splitu. Okolo čtvrté hodiny odpoledne jsme s trenérem vyjížděli domů, přijeli jsme kolem půlnoci. Naspala jsem asi dvě hodiny a v osm ráno jsme letěli z Prahy sem. Prospala jsem celý let. Dnes už jsem se ale vyspala dobře,“ trpělivě popsala Sára Bejlek.

„Hned po příjezdu jsem byla na fyziu, řešili jsme nějaké drobné bolístky. Servis je tady neskutečný, máme všechno, na co si člověk vzpomene,“ libovala si česká teenagerka.

V novém vydání žebříčku WTA z 10. dubna bychom našli Sáru Bejlek na 155. místě, které je jejím novým maximem. Spolu s první nominací do českého BJKC týmu se jedná o významné kroky v její zatím krátké profesionální kariéře.

„Jsem ráda, že jsem si vylepšila své maximum, ale finále ve Splitu jsem měla vyhrát!“ konstatovala s úsměvem. „Nicméně když jsem tady hrála poprvé, neměla jsem ambice na to, že bych se v sedmnácti dostala takhle vysoko. Je to něco, co asi nikoho nenapadlo,“ uctivě dodala Sára Bejlek.


Galerie