Federer rozjel dokumentární sérii. V prvním díle přiblížil japonskou metropoli

- Jan Vojkůvka

Roger Federer, jenž loni ukončil svou profesionální kariéru, rozjel společně se svým sponzorem, společností Uniqlo, nový projekt. Jedná se o dokumentární sérii, ve které se pokusí přiblížit některé ze svých oblíbených destinací. V první části série s názvem „24 hodin s Rogerem“ se Federer vypravil do japonského Tokia.

Bývalý první hráč světa a dvacetinásobný grandslamový šampion uzavřel sponzorskou smlouvu se společností Uniqlo v roce 2018. Podstatnou část už pětileté spolupráce však kvůli zdravotním problémům promarodil. Nyní ale obě strany rozjely ambiciózní projekt.

Tím je dokumentární série „24 hodin s Rogerem“, v jejímž rámci Federer představí několik nejoblíbenějších destinací. Každý díl bude přitom rozdělen do série videí, ve kterých se Federer bude snažit seznámit diváky krátce s kulturou a historií navštívených měst, ukáže pár zajímavostí, vyzkouší tradiční jídlo a podobně.

V prvním díle se Federer vypravil do japonského Tokia, kde mu společnost dělají bývalá japonská tenistka Kimiko Dateová a Kei Nišikori, jenž kvůli vleklým zdravotním obtížím od roku 2021 neodehrál ani jeden soutěžní zápas.

S Dateovou se Federer proběhl kolem císařského paláce, s Nišikorim si zarelaxoval v historické svatyni Ueno Tošo-Gu, která byla postavena v roce 1627, a s oběma si pak vychutná tradiční pokrm izakaya. Vedle toho si prohlédl speciální tokijské transparentní toalety, navštívil galerii Nanzuka Underground a celý den zakončil speciálně namíchaným čajem v populárním SG Clubu.

Podle plánu by měl Federer v nejbližších měsících navštívit také Londýn, New York a další, prozatím nespecifikovaná, města. Veškeré informace se dají nalézt na oficiálních stránkách společnosti Uniqlo.

Videa z prvního dílu 24 hodin s Rogerem si můžete prohlédnout níže.