VIDEO: Dokonalá odpověď na smeč. Španěl překvapil soupeře zázračným úderem

- Marek Bartošík

Jaká je ideální odpověď na smeč? Roberto Carballés Baena by odpověděl, že další smeč. Zkušený španělský antukář vystřihl na turnaji ATP v Marrákeši parádní úder, kterým hned v prvním gemu zaskočil svého amerického soupeře Maxima Cressyho.

Jak je jeho zvykem, vydal se Maxime Cressy ihned po servisu na síť. Následně zahrál z obtížné pozice velmi dobrý volej, jenž dopadl až k základní čáře. Roberto Carballés Baena se pokusil o lob, jeho úder ale neměl dostatečnou délku.

V tu chvíli se zdálo, že je o vítězi fiftýnu rozhodnuto. Bombarďák Cressy se rozmáchl a vypálil smeč, která na marocké antuce pořádně vyskočila. Španělský šikula se ale k míčku na konci dvorce dostal a fantastickou smečí do rohu přehodil překvapeného Cressyho.

Ačkoliv Carballés Baena první sadu prohrál v tiebreaku, nakonec se proti americkému ranařovi radoval z výhry 6:7(4), 6:3, 6:1 a postupu do osmifinále turnaje základní kategorie ATP 250.

Velmi podobným úderem jako Carballés Baena se mimochodem proslavil Roger Federer, který přeloboval smečí svého rivala Novaka Djokoviče v klíčovém okamžiku jejich semifinálového střetnutí na US Open 2008.