Siniaková nahání deblové legendy. Jako jednička už překonala Hingisovou i Mirzaovou

- Marek Bartošík

Už 92. týden se Kateřina Siniaková nachází na prvním místě deblového žebříčku WTA. Šestadvacetiletá Češka se tímto výkonem řadí na osmou příčku historické tabulky, když nedávno překonala zápisy Sanji Mirzaové, Martiny Hingisové či Sary Erraniové. Není překvapením, že historicky nejúspěšnější je legendární Martina Navrátilová.

Od vzniku oficiálního žebříčku čtyřhry WTA v roce 1984 se na vrcholu vystřídalo 46 tenistek a k těm nejúspěšnějším patří podle celkového počtu týdnů Kateřina Siniaková. Sedminásobná grandslamová šampionka se od loňského září, kdy se vrátila na první příčku, propracovala ze 17. na 8. místo historické tabulky se součtem 92 týdnů.

Siniaková je na tom co do počtu týdnů aktuálně lépe než Sanja Mirzaová (91 týdnů), Martina Hingisová (90), Sara Erraniová, Paola Suárezová (obě 87) a Gigi Fernándezová (80). Už loni v říjnu překonala do té doby nejúspěšnější Češky Helenu Sukovou (68) a Janu Novotnou (67).

Nejvíce týdnů na pozici světové deblové jedničky nastřádala legendární Martina Navrátilová (237), jež po emigraci z totalitního Československa reprezentovala v dobách své největší slávy Spojené státy americké.

Na druhém místě historického pořadí se nachází Liezel Huberová (199), následují Cara Blacková (163), Lisa Raymondová (137), Nataša Zverevová (124), Arantxa Sánchezová Vicariová (111) a Roberta Vinciová (110), která je na sedmé příčce před osmou Siniakovou.

aktuálním žebříčku čtyřhry má světová jednička Siniaková 7716 bodů, druhá je její parťačka Barbora Krejčíková se 6846 body. Třetí místo drží Coco Gauffová (6195), čtvrtá je Jessica Pegulaová (6170).