Triumf v Miami? Odehrála jsem skvělý turnaj, kurty byly rychlejší, říká Kvitová

- Marek Bartošík

Čerstvá šampionka Miami Open je zpátky v České republice! Petra Kvitová se na tiskové konferenci v domovském klubu TK Sparta Praha rozpovídala o své senzační jízdě za cenným turnajovým vavřínem, který byl už třicátým v její mimořádně bohaté a úspěšné kariéře. „Je teprve duben a je příjemné mít už takovou trofej,“ hlásila spokojená Kvitová.

První titul v Miami, návrat do Top 10 žebříčku a finálová výhra v duelu wimbledonských šampionek proti Jeleně Rybakinové. Třiatřicetiletá Petra Kvitová prožila na Floridě dva snové týdny, během nichž nenašla v nabité konkurenci přemožitelku, a rozšířila tak svou sbírku úspěchů.

„Odehrála jsem skvělý turnaj a jsem ráda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Dobře mi fungoval servis, kurty byly rychlejší než v Indian Wells a míče více létaly. Celé se to hezky sešlo. Stihla jsem jednu večeři v Miami, abychom to oslavili. Druhý den jsme už letěli sem,“ vyprávěla na úterní tiskové konferenci Kvitová.

„Je teprve duben a je příjemné mít už takovou trofej. S nadsázkou už mám splněno,“ zmínila Kvitová. „Další trofeje budou bonus. Myslím, že jsem sama sobě dokázala, že na to mám. Nedávám si ale nějaká velká očekávání, že když jsem vyhrála tenhle turnaj, tak bych měla vyhrát grandslam.“

Z cenného triumfu české lvice měl velkou radost také její trenér a snoubenec Jiří Vaněk. „Je to neskutečný úspěch. Jsem za Péťu moc rád. Když ji bude tenis bavit a bude mít svoji náladu, může porazit každého,“ prohlásil Vaněk, jenž se podělil o jednu milou hlášku dvojnásobné wimbledonské vítězky.

„Když jsme trénovali, říkala mi, ať ji dostanu do čtvrtfinále a pak už to dá,“ usmíval se Vaněk. Dobře naladěn byl i Zdeněk Kompánek, který je od konce minulého roku kondičním trenérem Kvitové. „Je to skvělý pocit. Asi si nikdo nepředstavoval, že by to takto vyšlo. Máme mezi sebou výborné vztahy a v týmu panuje pohoda,“ řekl Kompánek.

Šampionka Kvitová si nyní od turnajového dění odpočine, poté by měla zahájit antukovou část sezony na akci kategorie WTA 500 ve Stuttgartu (od 17. dubna), kde před čtyřmi lety triumfovala. V jejích plánech figuruje i tisícovka v Madridu, kterou ovládla dokonce třikrát (2011, 2015, 2018).

„Antuková sezona je vždy náročná. Měla bych jet do Stuttgartu, pak do Madridu, Říma a na French Open. Doufám, že mi tělo vydrží a bude se mi dařit,“ doplnila Kvitová.


Galerie