Startovní listina doplněna. Na obnovený Hopman Cup se chystá řada hvězd

- Marek Bartošík

Letošní Hopman Cup zná své kompletní obsazení. K už jistým účastníkům z Francie, Švýcarska a Španělska se nově přidaly dvojice z Belgie, Dánska a Chorvatska. Hrát se bude na antuce ve francouzském Nice od 19. do 23. července.

Pořadatelé Hopman Cupu, jenž se uskuteční po čtyřleté pauze, můžou lákat fanoušky na řadu známých jmen. Za Španělsko nastoupí hvězdné duo Carlos Alcaraz, Paula Badosaová. Švýcarsko povedou za úspěchem Belinda Bencicová s Leandrem Riedim a domácí Francie bude spoléhat na zkušenosti Richarda Gasqueta s Alizé Cornetovou.

Startovní pole doplnily tři další dvojice, a to z Belgie, Dánska a Chorvatska. Za poslední zmíněné naskočí v červenci do boje Borna Čorič a Donna Vekičová, kteří oba patří do Top 25 žebříčku.

Ambiciózní Dánsko budou na antuce v Nice reprezentovat devatenáctiletý supertalent Holger Rune (8. v žebříčku) a o rok starší Clara Tausonová. Za Belgii budou usilovat o dobrý výsledek někdejší člen Top 10 David Goffin a vítězka sedmi turnajů ve dvouhře Elise Mertensová.

Každé dílčí utkání na Hopman Cupu se tradičně skládá ze dvou dvouher a jedné smíšené čtyřhry. V posledních dvou ročnících, konaných v letech 2018 a 2019 v australském Perthu, zvítězili Švýcaři Roger Federer a Belinda Bencicová.