Antuka i tráva bez bývalé jedničky. Grandslamové šampionce se nechce zpátky na kurty

- Filip Lefenda

V letošní sezoně dosud odehrála pouze čtyři utkání, přičemž všechna prohrála. A čekání na premiérové vítězství si Garbiňe Muguruzaová pořádně protáhne. Bývalá první hráčka žebříčku a majitelka dvou grandslamových trofejí přišla na svém instagramovém účtu s překvapivým oznámením.

Andreescuová, Bencicová, Mertensová a Nosková. S těmito protivnicemi se během čtyř lednových podniků Muguruzaová postupně utkala, přičemž uhrála v součtu pouhé dva sety. Nejtěžší porážku zaznamenala v samotném závěru měsíce s talentovanou Češkou. Pod střechou v Lyonu osmnáctileté Noskové podlehla po setech 1:6 a 4:6.

Od té doby se rodačka z venezuelského Caracasu na kurtech nepředstavila. A ještě dost dlouhou dobu nepředstaví. Na vině přitom není zranění. Muguruzaová, jež v žebříčku postupně klesla až na současnou 132. pozici, odhalila na svých sociálních sítích jiné důvody.

„Trávím teď hodně času s rodinou a přáteli. Je to opravdu ozdravné a skvělé, takže si toto období prodloužím až do léta,“ zaskočila Muguruzaová některé ze svých příznivců.

„Vynechám tedy antukovou i travnatou část sezony,“ podotkla majitelka celkem deseti singlových trofejí z profesionálního okruhu s tím, že o dalších záměrech bude v budoucnu opět informovat.

Antuková část sezony se v americkém Charlestonu rozběhla už tento týden. Muguruzaová si turnaj v minulosti zahrála dvakrát. Nejlépe si vedla předloni, kdy zaznamenala osmifinále. V roce 2016 vyhrála na antuce Roland Garros a o rok později na trávě Wimbledon.