Výborný začátek antukové sezony! L. Fruhvirtová vyřadila turnajovou čtrnáctku

- Jan Vojkůvka

Linda Fruhvirtová vstoupila do antukové části sezony nejlepším možným způsobem! V úvodním kole turnaje WTA v Charlestonu vybojovala velmi cennou výhru, když porazila čtrnáctou nasazenou Jil Teichmannovou. Česká tenistka zdolala Švýcarku po 129 minutách boje po setech 6:2, 3:6, 6:2.

Stále ještě sedmnáctiletá Fruhvirtová má za sebou poměrně úspěšnou úvodní část sezony na betonech. Fantastickými výkony se prezentovala především na grandslamovém Australian Open, na němž dokráčela do osmifinále.

I díky tomu mladá Češka nahlédla do elitní padesátky a do antukové části sezony vstoupila jako 60. tenistka světa. A začátek na zelené antuce v americkém Charlestonu nemohl být lepší! V úvodní rundě si totiž poradila se světovou jednatřicítkou a čtrnáctou nasazenou Jil Teichmannovou.

Fruhvirtová sice vstoupila do prvního setu ztrátou podání, ale pak dokázala získat pět gemů včetně tří servisů Teichmannové a zcela otočila skóre úvodního dějství. V závěru sady si obě hráčky ještě jednou vyměnily servisy a Češka tak zvítězila 6:2 zásluhou hned čtyř úspěchů na returnu.

Ve druhé sadě to byla naopak Teichmannová, komu se vedlo o něco lépe. Švýcarka se prodrala do vedení 4:1 s výhodou dvou brejků, Fruhvirtová však vlastním brejkem z šesté hry ještě vykřesala naději na zvrat. Další příležitost ale nedostala a naopak v devátém gemu přišla potřetí v prostředním setu o podání. Rozhodnout tak musela závěrečná sada.

Fruhvirtová vletěla do rozhodujícího dějství doslova po hlavě a vypracovala si rychle vedení 4:0. Teichmannová pak sice ziskem dvou gemů snížila svou ztrátu, ale koncovka už patřila české tenistce. Té se povedlo v sedmém gemu opět Švýcarku brejknout a následně zápas dopodávat čistou hrou.

Ve druhém kole se sedmnáctiletá Fruhvirtová utká s vítězkou zápasu mezi Američankou Caroline Dolehideovou a německou kvalifikantkou Sabinou Lisickou, která se loni vrátila po rok a půl dlouhé zdravotní pauze k tenisu.