Nevyzpytatelný los v Charlestonu. Bouzkovou čeká antukářka, L. Fruhvirtová narazí na nasazenou soupeřku

- Jan Vojkůvka

První letošní ženský antukový turnaj WTA v americkém Charlestonu odehrají příští týden i dvě české tenistky, které prozatím nechtěly odcestovat do Evropy. Na tradiční zelené antuce se představí Marie Bouzková s Lindou Fruhvirtovou, které mají pro úvodní kolo dost nevyzpytatelný los.

Čtyřiadvacetiletá Marie Bouzková půjde do turnaje jako nasazená šestnáctka a měla by tedy v prvních kolech patřit k favoritkám jednotlivých zápasů. Papírovou favoritkou je samozřejmě i v úvodní rundě turnaje, soupeřku ale nevyfasovala zrovna příjemnou. Narazí totiž na španělskou antukářku Cristinu Bucsaovou.

S o sedm měsíců starší soupeřkou se doposud utkala česká hráčka jednou. Na turnaji ITF v roce 2019 v Monzonu s ní prohrála 0:2 na sety. Od té doby se ale z Bouzkové stala poměrně stabilní členka elitní padesátky, vítězka turnaje WTA a hráčka, s níž se musí počítat zejména na tvrdém povrchu. Bucsaová, která je aktuálně na svém maximu na 82. místě světa, je sice především antukářkou, ale v této sezoně překvapila velmi solidními výsledky i na hardu. A je zcela jasné, že Bouzkové nedá v prvním kole turnaje v Charlestonu nic zadarmo.

Druhou Češkou v Charlestonu bude sedmnáctiletá Linda Fruhvirtová. Supertalentovaná Češka, která za měsíc dovrší plnoletosti a nebudou se jí už týkat žádná omezení v počtu odehraných turnajů, se v této sezoně blýskla například postupem do osmifinále na Australian Open.

V Charlestonu, kde odehraje první letošní antukový turnaj, si pro ni ale los nepřichystal nic snadného. Utká se totiž s nasazenou čtrnáctkou Jil Teichmannovou ze Švýcarska, která patří k velmi kvalitním antukářkám. To potvrdila zejména v roce 2019, kdy vybojovala dva antukové tituly na okruhu WTA v Palermu a Praze. A i letos s velkým očekáváním vyhlíží start antukové části sezony.

Kompletní los turnaje WTA v Charlestonu si můžete prohlédnout zde.