VIDEO: Jako Djokovič! Sinner excelentním prohozem napodobil srbskou hvězdu

- Jan Vojkůvka

Internet je krásná věc, obzvlášť ke sdílení nejrůznějších zajímavostí. Na Twitteru se nyní šíří video, které porovnává dvě výměny, jejichž závěry vypadají naprosto totožně! Na jednom videu je Jannik Sinner, na druhém Novak Djokovič. Obě výměny přitom dělí dlouhých deset let.

Miami 2023 a Australian Open 2013. Jannik Sinner a Novak Djokovič. Soupeři Carlos Alcaraz a Stan Wawrinka. Rozdílů mezi zmíněnými výměnami bychom mohli vyjmenovat spoustu, ale pouze do chvíle, kdy se podíváme na virálně se šířící video, které za pouhých pět hodin vidělo přes 150 tisíc lidí.

Ve vrchní části obrazu je výměna z prvního setu souboje mezi Sinnerem a Alcarazem, v němž nakonec triumfoval Ital po setech 6:7, 6:4 a 6:2. Ve spodní části pak výměna z mečbolu pětisetové bitvy na melbournském grandslamu v roce 2013, v němž Djokovič udolal Wawrinku po setech 1:6, 7:5, 6:4, 6:7 a 12:10.

V obou případech je závěr výměn zdela identický. Alcaraz a Wawrinka se po přeběhu do levé strany kurtu vydají po zkrácených úderech soupeřů do pravé strany směrem k síti a pokusí se zaujmout na středu útočné postavení. A v obou případech přijde excelentní křižný prohoz od Sinnera a Djokoviče do protipohybu, po němž Alcaraz a Wawrinka ve snaze odehrát letící míček padnou na zem.

Video, které se na Twitteru šíří doslova virálně, si můžete prohlédnout níže.