Kvitová ukončila jízdu rozjeté Cirsteaové! V Miami si zahraje poprvé ve finále, čeká ji světová sedmička

- Jan Vojkůvka

Petra Kvitová to dokázala! Překazila spanilou jízdu Sorany Cirsteaové v semifinále turnaje WTA 1000 v Miami a prošla vůbec poprvé do souboje o titul na této tradiční akci, která je součástí Sunshine Doublu. Zkušená česká tenistka využila v semifinálovém utkání tři brejkboly a porazila rozjetou Rumunku 7:5, 6:4. Ve finále se může těšit na souboj se světovou sedmičkou Jelenou Rybakinovou.

Caroline Garcíaová, Karolína Muchová, Markéta Vondroušová, Aryna Sabalenková. Ani jedna z těchto favoritek nedokázala najít recept na hru rozjeté Sorany Cirsteaové, která se po čtvrtfinále v Indian Wells prodrala v Miami dokonce až do semifinále. A až v něm našla svou přemožitelku.

Stala se jí její tréninková parťačka Petra Kvitová, světová dvanáctka, která doposud v Miami nepřekonala brány čtvrtfinále. Letos však dokázala projít nejen do semifinále, ale po vzájemném souboji s Cirsteaovou dokonce do svého prvního tamního finále!

Samotný zápas, v němž Kvitová vylepšila vzájemnou bilanci s Cirsteaovou na 7-4, přitom nezačal pro českou hráčku ideálně. Ve třetí hře nevyužila brejkbol a naopak v šestém gemu přišla přes čtyři shody o servis. Posléze dokonce prohrávala už 2:5, což ji ale paradoxně nakoplo k lepšímu výkonu. V deváté hře odvrátila dva setboly, získala ztracené podání zpět a v jedenáctém gemu dokonce čistou hrou připsala druhý brejk v řadě, načež úvodní sadu dopodávala.

Svou šňůru získaných gemů nakonec třiatřicetiletá Češka protáhla na sedm her, jelikož hned zkraje druhé sady prorazila Cirsteaové další servis, což posléze potvrdila vlastním podáním. Mohlo přitom být i lépe, ale ve třetím gemu se Kvitové nepovedlo využít další dva nabídnuté brejkboly.

Nakonec to ale vůbec nevadilo. Česká tenistka si totiž ve zbytku střetnutí hladce držela podání a duel dovedla do vítězného konce, když za stavu 7:5 a 5:4 využila v pořadí svůj druhý mečbol.

V sobotním souboji o titul, který se bude hrát od 21 hodin, vyzve Kvitová světovou sedmičku Jelenu Rybakinovou. Finalistka letošního Australian Open drží momentálně šňůru jedenácti výher a živí naději na zisk Sunshine Doublu. Před dvěma týdny si totiž podmanila turnaj v Indian Wells, kde ve finále porazila ve dvou setech Arynu Sabalenkovou.