Zranila jsem se. Světová dvojka odkládá antukovou část sezony

- Filip Lefenda

Aryna Sabalenková se po čtvrtfinálovém nezdaru v Miami odhlásila z blížícího se antukového podniku kategorie WTA 500 v Charlestonu, jenž je na programu příští týden. Světová dvojka na sociálních sítích avizovala blíže nespecifikované zranění, kvůli kterému si potřebuje od tenisu na čas odpočinout.

Sabalenková startovala na podniku v americkém Charlestonu dosud pouze dvakrát. Na specifické zelené antuce se jí nikdy příliš nevedlo, v letech 2019 i 2022 vypadla shodně již v osmifinále.

„Je mi to líto, ale musím se z turnaje odhlásit. V Miami jsem se při jednom ze zápasů zranila, a potřebuji tak nějaký čas na odpočinek a uzdravení se,“ informovala hvězda úvodních měsíců sezony na svých kanálech.

„Tímto se velmi omlouvám organizátorům turnaje i fanouškům. Opravdu jsem se těšila na to, že si před nimi v Charlestonu zase zahraji,“ dodala Sabalenková, jež svůj zdravotní problém blíže neupřesnila.

Světová dvojka vstoupila do aktuálního ročníku triumfem v Adelaide. V souboji o titul porazila Lindu Noskovou. Následně si podmanila rovněž Australian Open, na němž slavila ve svých 24 letech premiérový grandslam. První letošní přemožitelkou běloruské ranařky se stala až ve druhé polovině února Barbora Krejčíková, jež se ve čtvrtfinálovém klání v Dubaji zvládla oklepat z kanára a nakonec si došla ve Spojených arabských emirátech až pro trofej.

Na úvodní z březnových zámořských tisícovek v Indian Wells prohrála rodačka z Minsku ve finále 6:7(11) a 4:6 s Kazaškou Jelenou Rybakinovou. V Miami pak tento týden skončila Sabalenková překvapivě už ve čtvrtfinále na raketě Rumunky Sorany Cirsteaové (4:6, 4:6), která bude už dnes semifinálovou protivnicí Petry Kvitové.