VIDEO: Nejlepší forhend mého života! Eubanks nadále šokuje Miami, je už ve čtvrtfinále

- Marek Bartošík

Až dosud byl Christopher Eubanks (119.) známý spíše užšímu okruhu tenisových fanoušků. Šestadvacetiletý Američan, který prohrál ve druhém kole letošního Australian Open s Jiřím Lehečkou, se ale na aktuálním Masters v Miami pořádně rozjel a vyhrál už šest zápasů. Naposledy předčil kvalifikant Eubanks v osmifinále zkušeného Francouze Adriana Mannarina (62.) ve dvou tiebreacích. K další velké výhře si pomohl i fantastickým forhendem hned po odskoku ve stylu Rogera Federera.

Američani mají svého nového tenisového hrdinu. Na Miami Open se jím stal dlouhán Christopher Eubanks, jenž se probojoval z kvalifikace až do čtvrtfinále. Na turnaji kategorie ATP Masters 1000 přitom dosud nikdy nebyl dále než ve druhém kole!

Eubanks na Floridě naplno ukazuje svůj potenciál, který rozhodně nespočívá pouze v dělovém servisu. V napínavém duelu s Adrianem Mannarinem se zaskvěl fantastickým forhendem, o kterém by se dalo hovořit jako o halfvoleji od základní čáry. „To je pravděpodobně nejlepší forhend, jaký jsem ve svém životě trefil,“ glosoval na twitteru spokojený Eubanks.

Tenista z Atlanty se pokusí svůj pohádkový příběh v Miami ještě prodloužit, ve čtvrtečním čtvrtfinále ho čeká bývalá světová jednička Daniil Medveděv (5.). Už nyní má Eubanks jistotu, že se v žebříčku ATP posune hluboko do elitní stovky, v níž dosud nikdy nebyl.