18 vyhraných setů v řadě! Alcaraz nadále živí šanci na prestižní Sunshine Double

- Filip Lefenda

První hráč žebříčku ATP Carlos Alcaraz postoupil na podniku v Miami už do čtvrtfinále. Po výhře nad domácím Američanem Tommym Paulem živí Španěl nadále šanci na tzv. „Sunshine Double“, který může získat ve svých 19 letech coby první teenager v historii.

Alcaraz loňské měření sil s Paulem v Montréalu prohrál, tentokrát ale nedal soupeři příliš šancí. K triumfu dvakrát 6:4 stačilo nejvýše nasazenému favoritovi získat v obou setech po jednom brejku. Američan se za celé střetnutí prodral na příjmu k jediné brejkové příležitosti, navíc nevyužité.

„Hrál jsem útočný tenis a nenechal soupeře chodit k síti. Cítím se tu jako doma,“ prozradil Alcaraz klíč k devátému vítězství v řadě. Během zápasu přitom deptal Paula i výbornou obranou, o čemž svědčí třeba výměna ze třetího gemu druhé sady.

Vinou zranění zahájil Alcaraz sezonu až v polovině února na antuce v Buenos Aires, kde si rovnou došel pro titul. V rozhodujícím utkání zdolal Camerona Norrieho. Dosud jediný zápas ročníku prohrál o týden později ve finále v Riu de Janeiro. I zde mu byl soupeřem zmíněný levoruký Brit. Následně si vítěz loňského US Open podmanil bez ztráty jediného setu „pátý grandslam“ v Indian Wells a poskočil zpět do čela mužského žebříčku.

A suverénní je zatím i v Miami, kde jej dělí už jen tři krůčky od ceněného „Sunshine Doublu“. V případě, že by v rámci jednoho roku dokázal ovládnout obě po sobě jdoucí březnové tisícovky, stal by se teprve prvním teenagerem v historii, který tohoto počinu dosáhl.

Rovněž o semifinále si obhájce trofeje zahraje proti domácímu aktérovi – Tayloru Fritzovi (10.).