Nekončící smůla. Andreescuová se zranila v Miami, kurt opouštěla na vozíčku

- Marek Bartošík

Už to vypadalo, že se Bianca Andreescuová konečně zbavila všech potíží. Kanadskou tenistku ale opět potkala smůla, když musela na prestižním Miami Open skrečovat osmifinále kvůli zranění levého kotníku. Dvaadvacetiletá Andreescuová hrála na tisícovce v Miami potřetí a stejně jako při předchozích účastech ji zastavilo zranění. Zatím není jasné, kolik času si léčba vyžádá.

Byl to velmi smutný pohled. Bianca Andreescuová si při poměrně běžném pohybu za stavu 6:7(0) a 2:0 zranila levý kotník, spadla na kurt a svíjela se v bolestech. Vzápětí bylo jasné, že kanadská hvězda utkání proti Rusce Jekatěrině Alexandrovové nedohraje.

Turnajoví doktoři pomohli rozesmutnělé Andreescuové vstát, tenistky se ještě stihly obejmout a zraněná Kanaďanka poté usedla do vozíčku, na kterém dvorec opustila. Její do té doby fantastická pouť turnajem, na němž postupně vyřadila Emmu Raducanuovou, Mariu Sakkariovou a Sofii Keninovou, tak dostala velmi smutnou a bolestivou tečku.

Andreescuová se v Miami představila potřetí a potřetí musela skrečovat. V osmifinále ročníku 2019 proti Anett Kontaveitové ji zastavily potíže s ramenem, které pak léčila dlouhé měsíce. V předloňském finále proti Australance Ashleigh Bartyové vzdala kvůli zranění pravého kotníku.

Ve zmíněném roce 2019, kdy Andreescuová senzačně ovládla tisícovky v Indian Wells a Torontu i grandslamové US Open, si koncem října na Turnaji mistryň poranila koleno. Mimořádně talentovaná tenistka následně chyběla na okruhu více než rok.

Další dlouhá pauza trvala od poloviny října 2021 do poloviny dubna 2022, kdy si Andreescuová odpočinula od turnajového kolotoče kvůli psychickým potížím. Po návratu se bývalá světová čtyřka dokázala díky velmi slušným výsledkům propracovat ze 121. na 31. místo žebříčku WTA (v živém pořadí je dokonce na 27. příčce), její další postup ale nyní opět přibrzdila smůla.