BJK Cup i začátek antukové sezony v ohrožení? Siniaková informovala o svém zranění

- Jan Vojkůvka

Kateřina Siniaková nepřinesla v neděli svým příznivcům příliš pozitivní informace. Sedminásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře uvedla, že léčba jejího zranění ruky si nejspíš vyžádá trochu času a je dost dobře možné, že bude muset pár turnajů vynechat. Pokud by se její předpověď vyplnila, v ohrožení by nebyl jen začátek antukové části sezony, ale také její účast v dubnové kvalifikaci BJK Cupu proti Ukrajině.

Šestadvacetiletá Kateřina Siniaková měla v Miami výborně rozehrané utkání prvního kola proti Američance Claire Liuové. Za stavu 6:3 a 3:3 však musela duel předčasně ukončit. Důvodem bylo zranění pravého zápěstí, které si nechala ve druhé sadě ošetřovat, ale dohrát zápas nakonec nemohla.

Nyní semifinalistka letošního turnaje WTA v mexické Méridě informovala své fanoušky o tom, jak to s jejím zraněním vypadá. A slova to rozhodně nejsou pozitivní...

„Bohužel potřebuji nějaký čas na zotavení a možná budu muset vynechat několik turnajů. Budu vás průběžně informovat a doufejme, že to nebude trvat dlouho. Pokusím se co nejdříve vrátit na okruh,“ napsala na svém Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina)

Aktuálně 46. hráčka singlového žebříčku a světová jednička ve čtyřhře doposud prožívala zejména v deblu excelentní sezonu. Spolu s Barborou Krejčíkovou vyhrála úvodní grandslam sezony na Australian Open a v březnu obě Češky triumfovaly také v Indian Wells. Co se singlu týče, vedle zmíněného semifinále v Méridě dokázala projít z kvalifikace až do osmifinále na turnaji v Adelaide a po druhém kole v Indian Wells měla našlápnuto k postupu přes první kolo i v Miami.

Nejbližší akcí, na které by měla Siniaková startovat, je kvalifikace BJK Cupu proti Ukrajině, která se hraje 14. a 15. dubna. Poslední informace z tábora české tenistky však naznačují, že se na duel v Turecku připravit nestihne.