Tiebreak, pak dva kanáry. Martincová divočinu se světovou čtrnáctkou nakonec prohrála

- Jan Vojkůvka

To byl ale zápas! Tereza Martincová spolu s Brazilkou Beatriz Haddad Maiovou předvedly na turnaji WTA v Miami na kurtu číslo 1 skutečnou divočinu. Utkání, které trvalo 138 minut, bylo doslova jako na houpačce. Z vítězství se nakonec radovala favorizovaná světová čtrnáctka, která Martincovou porazila 7:6(4), 0:6, 6:0.

Utkání druhého kola v Miami nabídlo neskutečnou podívanou. Zatímco totiž první set byl ohromně vyrovnaný a obě hráčky měly příležitost strhnout úvodní dějství na svou stranu, následující dvě sady přinesly zcela odlišný obrázek. V nich si totiž soupeřky prohazovaly role dominujících tenistek.

V první sadě sice Martincová prohrávala 0:2 a čelila dokonce brejkbolu na 0:3, ale ten dokázala odvrátit a naopak postupně dorovnala na 2:2. Dokonce to byla česká tenistka, která si následně ve dvanácté hře vypracovala za vyrovnaného stavu na returnu setbol, ale pro změnu zabrala Haddad Maiová. Brazilka hrozbu ztráty setu smazala a v rozhodujícím tiebreaku pak zvítězila 7:4.

Jaké bylo následně překvapení nejen pro ní, ale i pro publikum, že se ve druhém setu vůbec nechytala! Kupila chybičky, Martincové byl plný kurt a výsledkem byl první kanár zápasu. Martincová po výhře 6:0 mohla začít spřádat plány na vůbec první vítězství nad Haddad Maiovou v kariéře. Po třech předchozích porážkách totiž rázem byla psychicky na koni.

Jenže v tu chvíli se zase role obrátily. Pro změnu to byla česká tenistka, která nedokázala čelit náporu z druhé strany sítě. A zatímco ve druhém dějství uštědřila ona Brazilce kanára, ve třetím setu ho sama schytala...

S turnajem v Miami však může být Martincová spokojená. Kromě toho, že úspěšně prošla kvalifikací, tak si také připsala v duelu s Tamarou Korpatschovou vůbec první vítězství v hlavní soutěži od loňského října. Zablýskalo se na lepší časy, čehož bude nyní potřeba využít.