Za hodinku hotovo! Lehečka nečelil brejkbolu, v dalším kole ho čeká trápící se Ital

- Jan Vojkůvka

Premiéra Jiřího Lehečky na Masters v Miami nemohla dopadnout lépe. Český tenista si v úvodním kole poradil s argentinským antukářem Federicem Coriou, kterého porazil za 63 minut 6:3, 6:4 a postoupil do další rundy velkého amerického turnaje. V něm narazí na nasazenou osmnáctku Lorenza Musettiho, který se ale v posledních týdnech herně trápí.

Lehečka za posledních pár týdnů zvládl i svou druhou velkou premiéru na obřích turnajích Masters. Poté, co před dvěma týdny vyhrál úvodní kolo v Indian Wells, se mu stejný počin povedl i ve čtvrtek v Miami. Oproti utkání s Arthurem Rinderknechem, s nímž o postup zápolil dvě hodiny, nemohl být tentokrát jeho start do turnaje lepší.

Jednadvacetiletý Čech proti Coriovi nečelil ani jednomu brejkbolu, soupeře obral dvakrát o servis a za hodinku mohl spokojený odcházet zpátky do šatny.

O vítězství v prvním setu rozhodl Lehečka už ve druhém gemu, kdy proměnil hned svůj první brejkbol v utkání. A ani ve druhé sadě nemusel rodák z Mladé Boleslavi čekat na brejk příliš dlouho. Hned ve třetím gemu totiž prorazil Coriovi podání a duel následně bez větších obtíží doservíroval. Své vedení mohl přitom i navýšit, ale v sedmém ani devátém gemu neproměnil nabídnuté brejkboly.

Ve druhém kole Masters v Miami čeká na Lehečku osmnáctý nasazený Lorenzo Musetti. Zatímco před dvěma týdny v Indian Wells český hráč padl právě ve druhé rundě s Rusem Andrejem Rubljovem, tentokrát budou šance na postup mnohem výraznější.

Musetti se totiž herně trápí. Do sezony vstoupil čtyřmi výhrami v United Cupu, ale v pátém duelu skrečoval kvůli problémům s ramenem. Možná ho tyto problémy sužují nadále. Od své lednové skreče totiž vyhrál jen jeden zápas, hned pětkrát prohrál a nyní drží šňůru čtyř porážek.

Lehečka navíc recept na 21. hráče světa zná. Loni jej porazil ve čtvrtfinále turnaje v Rotterdamu po setech 6:3, 1:6 a 7:5.