VIDEO: Kombinace tweeneru s lobem? Soupeř nechápal, míček lízl lajnu

- Jan Vojkůvka

Dokud míček dvakrát nedopadne, není konec! Na challengeru ve španělském Las Franquesas předvedl zkušený dvaatřicetiletý Brit Daniel Cox excelentní tweener, kterým přeloboval Francouze Huga Greniera a poslal míček až k základní lajně. Grenier, který už myslel, že má výměnu v kapse, jen nevěřícně hleděl na svého soka a nechápal, jak se mu milimetrový úder zády k síti povedl.

Tenis je krásný v tom, že dokud není výměna tzv. mrtvá a rozhodčí někomu neudělil fiftýn, je stále možnost bojovat a třeba i strhnout bod na svou stranu. Přesně to dokázal na španělském challengeru Brit Cox, který po náběhu k síti zahrál nepříliš dobrý stopbal a nabídl tím soupeři možnost kontrovat prohozem.

Francouz Grenier se toho pokusil využít, obehrál Coxe a zaujal na síti dominantní postavení. Počítal, že pokud by se přeci jen soupeři povedlo míček doběhnout, zakončí zkráceným volejem, případně se dočká chyby Brita.

Jaké ale bylo jeho překvapení, když Cox zády k síti předvedl excelentní lobovaný tweener, kterým přehodil svého soupeře a ještě poslal úder až na základní lajnu, kterou míček líznul? Grenier už byl bez šance, jen beznadějně při dobíhání rozhodil rukama a pak nechápavě hleděl na svého soupeře. Byl v tu chvíli svědkem jednoho z nejlepších úderů, které kdy viděl.

Osmifinále v Las Franquesas ale přeci jen vyhrál právě Hugo Grenier, který Daniela Coxe porazil 6:3, 6:4. Úderem zápasu či celého challengeru se však rozhodně stal britský tenista.