Čtyřhra v Miami: K+S zaútočí na další trofej, sestry Fruhvirtovy narazí na americké hvězdy

- Marek Bartošík

Jedenáct Češek v singlu a pět Češek v deblu se představí na Miami Open. Do soutěže čtyřhry na Floridě zasáhnou Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, Brenda a Linda Fruhvirtovy a také Marie Bouzková, jež spojí síly s ruskou spoluhráčkou Darjou Kasatkinovou. Nejtěžší práce čeká v prvním kole na sestry Fruhvirtovy, které vyzvou nasazené dvojky Coco Gauffovou a Jessicu Pegulaovou.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková minulý týden poprvé ovládly turnaj v Indian Wells, a rozšířily tak svou bohatou sbírku, která už čítá sedm grandslamových trofejí, vavřín z Turnaje mistryň i olympijské zlato z Tokia.

České hvězdy mají aktuálně na kontě tři tituly z akcí kategorie WTA 1000 čili tisícovek, když kromě Indian Wells uspěly také v Madridu (2021) a Torontu (2019). V Miami na Floridě, kde je jejich dosavadním maximem finále z roku 2018, tedy můžou obohatit společné konto o další cenný příspěvek.

Na Krejčíkovou a Siniakovou čekají v prvním kole Polka Magda Linetteová a Američanka Bernarda Peraová, vzájemná bilance těchto dvojic je 1:1. Zatímco Češky vyhrály předloni na Roland Garros, Polka s Američankou slavily ve stejném roce na US Open.

Pořádně ostrý start absolvují držitelky divoké karty Brenda a Linda Fruhvirtovy, které zkusí v úvodní rundě překvapit americké favoritky Coco Gauffovou a Jessicu Pegulaovou. České sesterské duo nastoupí společně na elitním okruhu poprvé, už si spolu ale zahrálo třeba předloni na juniorském US Open.

Deblové soutěže se zúčastní také Marie Bouzková, která nastoupí poprvé v kariéře po boku Darji Kasatkinové. Jejich soupeřkami v prvním kole budou nasazené sedmičky Brazilka Beatriz Haddad Maiová a Mexičanka Giuliana Olmosová.

Kompletní los Miami Open naleznete zde.