Velký přestup! Švýcarská značka spojená s Federerem ulovila i světovou jedničku

- Marek Bartošík

Většina elitních tenistů a tenistek má na obuv a oblečení podepsané smlouvy se zavedenými značkami Adidas, Nike, Lacoste či Fila, to se ale může brzy změnit. V prostředí bílého sportu o sobě nyní dává hlasitě vědět švýcarská společnost On, se kterou spolupracuje legendární Roger Federer. Ten na sociálních sítích přivítal k sobě do týmu světovou jedničku Igu Šwiatekovou a talentovaného Američana Bena Sheltona.

Polská hvězda Iga Šwiateková už se nebude prohánět po kurtech v outfitech od Asics. Trojnásobná grandslamová šampionka informovala veřejnost, že bude nově oblékat (a brzy i obouvat) produkty od ambiciózní značky On.

„S potěšením oznamuji, že jsem první tenistkou v On. Plánujeme společně růst, rozvíjet se a získávat vliv,“ oznámila na sociálních sítích jednadvacetiletá Šwiateková, jež od loňského dubna suverénně vládne žebříčku WTA.

Kromě Šwiatekové podepsal smlouvu se společností On také dvacetiletý Američan Ben Shelton (39.), který dosud spolupracoval s New Balance.

„Jsem opravdu vděčný celému týmu, že neúnavně pracoval na návrhu oblečení a bot, které pro mě byly vytvořeny,“ vyjádřil se čtvrtfinalista letošního Australian Open, jenž loni v listopadu ovládl tři challengery.

Šwiateková i Shelton se v nové značce oblečení objeví už na prestižním turnaji v Miami, jehož hlavní soutěž právě začíná (na vývoji bot se ještě pracuje). Federer se představil v obuvi od společnosti On na turnajích v roce 2021 a také na své loňské rozlučce s kariérou na londýnském Laver Cupu.