Výborná zpráva od legendy. Navrátilová oznámila, že opět porazila rakovinu

- Marek Bartošík

Když se Martina Navrátilová v závěru loňského roku dozvěděla, že má rakovinu hrtanu a prsu, bála se, že se nedožije příštích Vánoc. Jedna z nejlepších tenistek všech dob se ale s nemocí vypořádala, což potvrdila v rozhovoru s Piersem Morganem pro TalkTV.

„Všimla jsem si, že se moje lymfatická uzlina zvětšila. Myslela jsem si, že to je kvůli vakcíně proti pásovému oparu, ale když se to pár týdnů nezměnilo, zavolala jsem doktora,“ vyprávěla šestašedesátiletá Martina Navrátilová, která po kruté diagnóze bojovala s panikou.

„Tři dny jsem myslela na to, že se možná nedočkám příštích Vánoc. Vzpomněla jsem si na všechny věci, které bych chtěla udělat,“ líčila tenisová legenda.

Navrátilová však rakovinu stejně jako v roce 2010 porazila, přičemž musela absolvovat denně radioterapii po dobu tří týdnů a také tři týdenní kola chemoterapie. V dalších dvou týdnech ji ještě čeká preventivní radioterapie.

Vítězka 59 grandslamových trofejí, z toho 18 ve dvouhře, prozradila také podrobnosti o průběhu léčby, při níž jí pomohly i skladby Eltona Johna.

„Vyberete si hudbu, kterou chcete poslouchat. Jednou jsem si zvolila Eltona Johna a on začal zpívat skladbu I’m Still Standing (česky ‚Stále stojím‘, pozn. red.), kterou mi věnoval v osmdesátých letech na koncertu v Paříži během French Open,“ citoval Navrátilovou britský deník The Sun.

Právě na pařížském grandslamu v areálu Rolanda Garrose by se uzdravená Navrátilová opět mohla objevit v roli tenisové expertky. Loni na tamní antuce také nastoupila do deblového turnaje legend po boku Slovenky Daniely Hantuchové.