WTA Miami: Češky v plné sestavě! Nosková si zahraje o derby, Siniaková může vyzvat světovou jedničku

- Marek Bartošík

Nejméně devět českých tenistek se představí v hlavní soutěži prestižního Miami Open, které spadá do kategorie WTA 1000. Velkou premiéru na tisícovce zažije patnáctiletá Brenda Fruhvirtová, jež dostala divokou kartu od pořadatelů. Svůj los už znají také Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Linda Fruhvirtová, Linda Nosková a Markéta Vondroušová. Hlavní soutěže se zúčastní 96 tenistek, přičemž 32 nasazených má na úvod volný los (mezi nasazené patří i Kvitová, Krejčíková, Plíšková a Bouzková).

Brenda Fruhvirtová (142.) si po hlavní soutěži grandslamového Australian Open vyzkouší také tisícovku v Miami na Floridě, kam zavítají největší hvězdy světového tenisu. Talentovaná Češka vyfasovala do prvního kola Číňanku Si-jü Wang (58.), která letos vyhrála pouze dvě z osmi utkání.

Brendina sedmnáctiletá sestra Linda (50.), obhajující loňské osmifinále, se střetne v první rundě se zatím neznámou kvalifikantkou. V případném druhém kole čeká světová trojka Jessica Pegulaová ze Spojených států.

Osmnáctiletá Linda Nosková (51.) bude na úvod favoritkou proti Italce Lucii Bronzettiové (73.), jež letos nastřádala bilanci tří výher a osmi porážek. Pokud by Nosková postoupila, zajistila by si duel se slavnou krajankou Petrou Kvitovou.

Markéta Vondroušová (103.), která nedávno v Indian Wells dokráčela až do osmifinále, vstoupí do turnaje na Floridě soubojem proti Němce Tatjaně Mariaové (65.), s níž má kladnou vzájemnou bilanci 2:0 na zápasy. Jestliže Vondroušová uspěje, narazí na světovou jedenáctku Veroniku Kuděrmetovovou. V potenciálním třetím kole by mohla vyzvat v derby Karolínu Plíškovou.

Kateřina Siniaková (46.) se pokusí na třetí pokus porazit Američanku Claire Liuovou (59.), jíž podlehla letos v Adelaide i loni v Monastiru. Na vítězku tohoto zápasu číhá ve druhém kole obhájkyně trofeje a světová jednička Iga Šwiateková z Polska.

Hned čtyři Češky, jmenovitě Petra Kvitová (12.), Barbora Krejčíková (13.), Karolína Plíšková (17.) a Marie Bouzková (36.), zahájí svou misi v Miami jako nasazené hráčky až ve druhém kole.

Rozšířit český kontingent v hlavní soutěži můžou ještě Karolína Muchová (55.) a Tereza Martincová (113.), které absolvují v pondělí finálové kolo kvalifikace.

Kompletní los ženské dvouhry v Miami naleznete zde.