Bez ztráty setu. Alcaraz si podmanil Indian Wells a je znovu světovou jedničkou

- Filip Lefenda

Turnaj ATP 1000 v Indian Wells ovládl bez ztráty jediného setu Carlos Alcaraz. Devatenáctiletý Španěl přehrál ve finále hladce 6:3 a 6:2 Daniila Medveděva z Ruska, kterému za celé střetnutí nenabídl ani jeden brejkbol. V novém vydání žebříčku se čerstvý šampion vrátil po sedmi týdnech zpět do jeho čela.

K zisku úvodního setu stačil Alcarazovi jediný brejk, který ukořistil za stavu 1:0 hned v prvním gemu na returnu. Parádní nástup měla turnajová jednička rovněž do druhého dějství, v němž se postupně dostala do trháku 4:0. Medveděv následně skóre už jen korigoval, na příjmu se za celé utkání nedostal k jedinému brejkbolu.

„Zvednout nad hlavu trofej právě v Indian Wells pro mě znamená opravdu mnoho. Tento turnaj miluji, ohromně jsem si jej užil. Už od prvního dne jsem cítil od zdejších lidí podporu. Posledních deset dnů bylo opravdu parádních,“ neskrýval nadšení po 70 minut trvajícím finále Alcaraz.

Devatenáctiletý Španěl přidal po Madridu a Miami do sbírky třetí trofej z turnajů kategorie ATP Masters 1000. Oba americké (tzv. Sunshine Double) získal jako vůbec první teenager v historii.

„Momentálně hraji skvěle. Podmínky dnes byly těžké a Daniil samozřejmě nepředvedl svůj nejlepší výkon. Já jsem s tím svým ale spokojený. Těším se na další podnik v Miami, kde bych úspěch rád zopakoval,“ podotkl Alcaraz, jenž ukončil soupeřovu sérii devatenácti výher v řadě.

Vítěz loňského US Open se díky triumfu vrátil v pondělním vydání mužského žebříčku zpět na první pozici. „Být zase první je šílené! Znamená to pro mě fakt hodně,“ smál se rodák z El Palmaru, jenž sezonu vinou zranění rozehrál až v půlce února v Buenos Aires.

BNP Paribas Open, Indian Wells (USA, 17 600 000 USD, tvrdý povrch)
Finále mužské dvouhry
Carlos Alcaraz (ESP, 2.) – Daniil Medveděv (6.) 6:3, 6:2