Český sen v Indian Wells! Do osmifinále se probojovaly i Muchová s Vondroušovou

- Marek Bartošík

České tenistky září v Indian Wells! Po Petře Kvitové, Karolíně Plíškové a Barboře Krejčíkové postoupily do osmifinále tzv. „pátého grandslamu“ také Karolína Muchová a Markéta Vondroušová. Zatímco turnajová debutantka Muchová vydřela na kalifornské tisícovce výhru nad Italkou Martinou Trevisanovou, Vondroušová skolila stejně jako na Australian Open světovou čtyřku Uns Džábirovou, tentokrát ve dvou setech. Dokonalý český den v Indian Wells podtrhly Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které postoupily do čtvrtfinále čtyřhry.

Vondroušová si vyšlápla na Džábirovou!
Do osmifinále tisícovky v Indian Wells postoupila také Markéta Vondroušová (105.)! Stříbrná olympijská medailistka udolala ve třetím kole tuniskou hvězdu Uns Džábirovou (4.) po hodině a půl hry 7:6(5) a 6:4.

Třiadvacetiletá Vondroušová vstoupila do utkání dvěma ztracenými servisy a prohrávala 0:3. Poté díky sérii pěti gemů otočila na 5:3, nakonec ale získala set až v dramatickém tiebreaku. Ve druhé sadě se Vondroušová rychle dostala do vedení 5:1, následně však nevyužila pět mečbolů a Tunisanka se dotáhla na rozdíl jediného gemu. Česká reprezentantka ale větší zdramatizování nepřipustila a čistou hrou zápas dopodávala.

„Ona hrála od začátku úžasně. Řekla jsem si, že musím vydržet a stále bojovat. Byl to skvělý zápas. Tohle místo i tenhle kurt miluju. Jsem moc ráda, že jsem tady,“ řekla v rozhovoru na dvorci číslo 2 spokojená Vondroušová.

Postupem do osmifinále obhájila v kalifornské poušti loňský výsledek. O vyrovnání svého turnajového maxima z roku 2019 zabojuje v atraktivním derby proti krajance Karolíně Muchové (76.).

Muchová vydřela výhru proti Trevisanové
Karolína Muchová (76.) se stala na podniku kategorie WTA 1000 v americkém Indian Wells čtvrtou českou účastnicí osmifinále. S Italkou Martinou Trevisanovou (26.) se na postup pořádně nadřela. Ačkoliv jí přesně před měsícem v Dauhá povolila jen čtyři gemy, tentokrát ji přetlačila až po dvou hodinách a 41 minutách poměrem 6:4, 3:6 a 6:4. Rozhodující krok k vítězství učinila česká turnajová debutantka ve třetím setu za stavu 4:4, kdy získala klíčový brejk.

Krejčíková se Siniakovou nadále vítězí
Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou uspěly také ve svém osmém letošním utkání čtyřhry. Šampionky Australian Open přehrály v osmifinále tisícovky v Indian Wells kanadsko-americkou dvojici Leylah Fernandezová, Taylor Townsendová 7:5, 3:6 a 10:7.

České favoritky v prvním setu neudržely vedení 5:0, napínavou koncovku si ale pohlídaly. Ve druhé sadě odskočily do vedení 2:1 s brejkem, soupeřky ale skóre otočily a vynutily si supertiebreak. V něm si od začátku vedly lépe Krejčíková se Siniakovou, které v koncovce uhájily těsný náskok a po hodině a 45 minutách boje postoupily do čtvrtfinále tzv. „pátého grandslamu“.

BNP Paribas Open, Indian Wells (USA, 17 600 000 USD, tvrdý povrch)
3. kolo dvouhry
Martina Trevisanová (ITA, 26.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (76.) 4:6, 6:3, 4:6
Uns Džábirová (TUN, 4.) – MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (105.) 6:7(5), 4:6

Osmifinále čtyřhry
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – L. Fernandezová (CAN), Townsendová (USA) 7:5, 3:6, 10:7