Super týden v Hamburku! Čtrnáctiletá Forejtková získala titul a polepšila si o 84 míst

- Marek Bartošík

Českou hrdinkou na juniorském okruhu ITF byla minulý týden Eliška Forejtková. Čtrnáctiletá naděje se radovala z trofeje na turnaji kategorie J100 v německém Hamburku, kde ve finále porazila svou krajanku Julii Paštikovou 6:4, 4:6 a 6:0. Díky svému třetímu singlovému titulu Forejtková poskočila v žebříčku z 288. na 204. příčku (zlepšení o 84 míst).

Pouze jediný set ztratila Eliška Forejtková při své cestě za triumfem v Hamburku. Talentovaná Češka, jejíž starší bratr Jonáš Forejtek je profesionálním tenistou, nadělila minulý týden tři kanáry a dalších šest setů vyhrála 6:1 nebo 6:2.

Členka TK Slavia Plzeň prosvištěla do finále zcela suverénně, když postupně vyprovodila z kurtu Němku Charlotte Röschovou (6:0, 6:2), Švédku Bellu Bergkvistovou Larssonovou (6:0, 6:1), Ukrajinku Mariju Drobyševovou (6:1, 6:2) a Němku Evu Bennemannovou (6:1, 6:2).

Až ve finále ztratila Forejtková set, v rozhodující sadě ale nepovolila čtrnáctileté Julii Paštikové ani gem a zvítězila 6:4, 4:6 a 6:0. Zmíněné Češky spolu ještě dokráčely do semifinále čtyřhry.

Šampionka Forejtková navázala na své loňské triumfy z polského Lešna (kategorie J3, nyní J100) a tuniské Bizerty (J5, nyní J30) a v žebříčku se výrazně přiblížila druhé stovce. Finalistka Paštiková si polepšila na 285. místo (+74 příček).

Závěrečná poznámka: Mezinárodní tenisová federace (ITF) od začátku sezony změnila pojmenování juniorských turnajů, číslo nově odpovídá počtu bodů pro vítěze/vítězku dvouhry.