Indian Wells: Skvělá koncovka Plíškové, Kvitová se oklepala z kanára. Krejčíková slaví osmou výhru v řadě

- Filip Lefenda

Během úvodních zápasů 3. kola postoupily do osmifinále prestižního podniku v Indian Wells hned tři Češky. Karolína Plíšková porazila 6:1 a 7:5 Rusku Veroniku Kuděrmetovovou, když ve druhém setu otáčela nepříznivý stav 3:5. Petra Kvitová se v souboji s Jelenou Ostapenkovou oklepala z kanára deseti získanými hrami v řadě, o výhře 0:6, 6:0 a 6:4 přesto rozhodla až v dramatické koncovce. Roli favoritky splnila v kalifornské poušti Barbora Krejčíková. Proti Sin-jü Wang sice promarnila ve druhém setu tři mečboly, v rozhodující sadě už ale na kurtu opět dominovala. Triumfem 6:2, 6:7(1) a 6:2 zapsala šampionka z Dubaje do statistik už osmou výhru v řadě. Z českých zástupkyň tak neuspěla pouze Linda Nosková, jež na centrálním dvorci podlehla v souboji teenagerek domácí Coco Gauffové.

Plíšková přehrála ve dvou setech Kuděrmetovovou
Karolína Plíšková (17.) porazila na turnaji v Indian Wells 6:1 a 7:5 jedenáctou nasazenou Veroniku Kuděrmetovovou (11.) a postoupila na prestižním podniku kategorie WTA 1000 do osmifinále.

V úvodním setu vzala Češka soupeřce všechna její podání. Druhá sada už byla vyrovnanější, na první brejk se čekalo až do osmého gemu. Zmocnila se jej po obratu z 0:30 Ruska a získala jím vedení 5:3. Třetí set si Kuděrmetovová nicméně nezajistila, neboť Plíšková kontrovala sérií čtyř získaných her v řadě.

Rodačka z Loun vyrovnala vzájemnou bilanci na 2:2 a může se těšit na souboj se světovou sedmičkou Marií Sakkariovou z Řecka, které před necelým měsícem povolila v Dubaji pouhé tři gemy.

Kvitová se oklepala z kanára
Hodně divoké utkání odehrála v Indian Wells Petra Kvitová |(15.). Do souboje s Jelenou Ostapenkovou (25.) vstoupila šesti prohranými gemy v řadě, pak ale reagovala stejnou mincí a kanára soupeřce oplatila. V rozhodujícím setu pak dvojnásobná wimbledonská šampionka svou šňůru protáhla na deset her a vedla už 4:0, aby následně o náskok dvojího brejku během příštích čtyř gemů přišla. Koncovku naštěstí třiatřicetiletá Češka zvládla a zvítězila 0:6, 6:0 a 6:4.

V osmifinále jí čeká domácí Američanka Jessica Pegulaová (3.).

Do osmifinále postoupila v Indian Wells i Krejčíková
Třetí českou účastnicí osmifinále turnaje v Indian Wells se stala Barbora Krejčíková (16.). Češka na závěr nedělního programu přehrála ve třech setech 6:2, 6:7(1) a 6:2 Sin-jü Wang (67.) z Číny, ačkoliv ve druhém dějství za stavu 6:5 neproměnila na příjmu celkem tři mečboly.

Spolu s podnikem v Dubaji, který na konci února ovládla, zaznamenala Krejčíková už osmou výhru v řadě. O tu další zabojuje proti druhé nejvýše nasazené Aryně Sabalenkové (2.) z Běloruska, kterou dokázala na minulé akci jako jediná hráčka v letošní sezoně porazit.

Nosková na Gauffovou nevyzrála
Linda Nosková (54.) se ve 3. kole podniku v Indian Wells o překvapení nepostarala. V souboji dvou talentovaných osmnáctiletých teenagerek podlehla favorizované nasazené šestce Coco Gauffové (6.), s níž prohrála za hodinu a 17 minut 4:6 a 3:6. Americká hvězda neztratila za celé utkání ani jednou servis. Sama pak v prvním setu zaznamenala jeden brejk a ve druhém dva. Výraznou favoritkou bude rovněž v osmifinále, v němž narazí na Švédku Rebeccu Petersonovou (103.).

BNP Paribas Open, Indian Wells (USA, 17 600 000 USD, tvrdý povrch)
3. kolo dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (17.) – Veronika Kuděrmetovová (11.) 6:1, 7:5
Coco Gauffová (USA, 6.) – LINDA NOSKOVÁ (54.) 6:4, 6:3
BARBORA KREJČÍKOVÁ (16.) – Sin-jü Wang (CHN, 67.) 6:2, 6:7(1), 6:2
PETRA KVITOVÁ (15.) – Jelena Ostapenková (LAT, 25.) 0:6, 6:0, 6:4