Svatba se blíží! Americký tenisový pár se po pětileté známosti zasnoubil

- Marek Bartošík

Dobrých zpráv není nikdy dost. Američanka Madison Keysová a její krajan Bjorn Fratangelo ve společném příspěvku na instagramu oznámili, že se po více než pětiletém vztahu zasnoubili. Na tematické fotografii je vidět krásný zásnubní prsten, který dostala osmadvacetiletá Keysová od svého o rok staršího partnera.

„Navždy.“ Tímto prostým, ale zároveň všeříkajícím slovem informovali američtí tenisté Bjorn Fratangelo a Madison Keysová o svém zasnoubení.

Na příspěvek populárního páru radostně zareagovala spousta tenisových hvězd, mezi jinými také Barbora Krejčíková, Caroline Wozniacká, Donna Vekičová, Frances Tiafoe, Coco Gauffová, Jessica Pegulaová a Sloane Stephensová.

Právě své kamarádce Stephensové podlehla Keysová ve finále na grandslamovém US Open 2017. Sympatická Američanka si na grandslamech zahrála ještě čtyři semifinále (Australian Open 2015 a 2022, Roland Garros 2018, US Open 2018). Svou úspěšnou kariéru zatím ozdobila šesti singlovými tituly na elitním okruhu, v žebříčku to dotáhla na sedmou příčku (nyní je dvacátá).

Devětadvacetiletý Fratangelo byl ve světovém pořadí nejlépe na 99. místě (v červnu 2016), na kontě má čtyři trofeje z ATP Challenger Tour. Naposledy hrál na loňském US Open, kde skrečoval duel druhého kola s Chilanem Nicolásem Jarrym. O návrat na okruh se pokouší tento týden, kdy se jako hráč páté stovky žebříčku účastní challengeru v mexickém městě Puerto Vallarta.

Keysová s Fratangelem si dvakrát vyzkoušeli bok po boku smíšenou čtyřhru na US Open: předloni vypadli v prvním kole, loni skončili ve druhé rundě čili v osmifinále.