VIDEO: Lobem proti kraťasu. Australan vyškrábl z beznadějné situace winner na lajnu

- Jan Vojkůvka

Parádní forma, do které se dostal Australan Max Purcell na challengerech v Indii, se výrazně promítá i do jeho výkonů na kurtu. V semifinále turnaje v Puné předvedl proti Miljanovi Zekičovi fantastický vítězný úder, který vyškrábl z takřka beznadějné situace, kdy na poslední chvíli dobíhal kraťas soupeře. Jeho lob přeletěl soupeře u sítě a lízl boční lajnu.

Úder, který Purcell v semifinále zahrál, byl jedním z mnoha, kterými se v Indii prezentuje. Čtyřiadvacetiletý Australan jím prokázal, že se dostal v posledních týdnech do skutečně znamenité formy. A není tedy divu, že Zekiče nakonec i porazil 6:2, 6:3.

Nebyl to ale pouze tento jeho úder, kterým v Indii oslnil. Během tří týdnů si totiž dokázal podmanit hned tři tamní challengery! Před dvěma týdny slavil vítězství v Čenaji, minulý týden urval trofej v Bengalúru a tento týden, i díky vítězství nad Zekičem, si dokráčel pro trofej v Puné.

Purcell, jenž vyhrál už 15 utkání v řadě, se díky šňůře tří titulů poprvé v kariéře dostane do první stovky světa. V pondělí mu bude patřit 95. místo v žebříčku ATP, čímž završí svou veleúspěšnou indickou misi, do které vstupoval jako člen třetí světové stovky.