VIDEO: Neuvěřitelná výměna! Talentovaný Ital si musel sáhnout na dno, aby zastavil rozjetého Čecha

- Petr Sumbal

Dominik Palán si sice premiérové finále na challengeru nezahraje, za své výkony v indickém Puné se ale rozhodně stydět nemusí. V semifinále ho po dramatické bitvě porazil Ital Luca Nardi. Ten v závěru dramatického duelu vytáhl v klíčovém okamžiku neskutečný lob, kterým ukončil vyčerpávající výměnu.

Pouť Dominika Palána challengerem v indickém Puné skončila v semifinále. Pro českého tenistu se jednalo bez přehánění o životní turnaj, ve svých 22 letech dokázal poprvé v kariéře vyhrát zápas v hlavní soutěži challengeru a nezůstalo jen u jednoho vítězství. Palán se probojoval z kvalifikace až do semifinále, kde podlehl italskému talentu Lucovi Nardimu.

Ital Nardi patří mezi nastupující generaci talentovaných tenistů, v 19 letech už má na svém kontě dva vyhrané challengery a třetí titul může přidat v neděli v Puné. Do finále postoupil Nardi poté, co zvládl dramatickou koncovku semifinálového klání s Dominikem Palánem. Doslova si musel sáhnout na dno svých sil, aby českého tenistu nakonec přemohl.

Za stavu 6:5 ve třetím setu při Palánově podání se odehrála dost možná nejlepší výměna celého turnaje, bohužel však se špatným koncem pro českého tenistu. Míček pří ní přelétl 26krát přes síť, a ačkoliv byl při ní Nardi celou dobu v těžké defenzívě, když se rozhodl Palán pro náběh na síť, přehodil ho italský talentovaný hráč úchvatným lobem. Naprosto vyčerpaný Nardi hned poté upustil raketu na zem, klíčová výměna byla ale jeho.

Jednalo se bohužel o začátek konce pro českého tenistu. Ten brzy poté čelil prvním dvěma brejkbolům v celém více než dvouhodinovém zápase, a ty byly zároveň i Italovými mečboly. Na ten druhý zahrál Palán dvojchybu a s vydařeným turnajem se tak musel rozloučit.