Denní menu, 4.3.2023: Palán své největší semifinále prohrál, končí také Knutsonová

- Redakce

První březnovou sobotu se do akce dostali na profesionálních turnajích pouze dva zástupci českého tenisu. Ten mužský reprezentoval Dominik Palán, který odehrál na challengeru v indickém Puné své největší semifinále kariéry, bohužel ho však nezvládl a na turnaji končí. Gabriela Knutsonová neprošla do finále na turnaji ITF v kanadském Torontu.

Češi v akci

Palán prohrál dramatické semifinále v Puné, vytvoří si ale žebříčkové maximum
Dominik Palán (412.) si premiérové finále na challengeru nezahraje, v indickém Puné podlehl v dramatickém semifinálovém souboji, který trval 2 hodiny a 15 minut, italskému devatenáctiletému talentu Lucovi Nardimu (151.). O tři roky starší Čech prohrál 6:7(4), 6:1 a 5:7.

Ve vyrovnané první sadě se oba tenisté nedostávali při svém podání pod tlak, k vidění nebyl ani jeden brejkbol a set dospěl až do tiebreaku. V něm předvedl lepší tenis Nardi, který si počkal na chyby Palána a díky třem minibrejkům oproti Palánově jedinému si uzmul první set pro sebe.

Druhá sada byla úplně jiná. Palán v ní opanoval kurt, ztratil jediný gem a za pouhých 34 minut srovnal na 1:1.

Třetí set byla už zase pořádná přetahovaná a opět se nesla ve znamení kvalitního servisu obou tenistů, oba v utkání získali více než 70 % bodů po svém prvním podání, Palán se dostal dokonce na 85 %. V kritickém okamžiku ale Palána jeho servis naopak nepodržel. Za stavu 5:6 při svém podání zahrál český tenista v jednom gemu dvě dvojchyby, přičemž tu druhou proti druhému mečbolu Nardiho.

I přes porážku si Palán vytvoří nové žebříčkové maximum, měl by se posunout na 330. místo.

Knutsonová po boji končí v Torontu
Gabriela Knutsonová (383.) svedla v semifinále turnaje ITF v Torontu velkou bitvu s nasazenou dvojkou Katherine Sebovovou (195.), na kterou ale nakonec nestačila. S domácí tenistkou prohrála po dvouapůlhodinovém boji 4:6, 6:3, 6:7(2).

Ve třetím setu byla česká hráčka dvakrát blízko k vítězství. Napřed neudržela vedení 4:3 s výhodou brejku, načež dokonce podávala na vítězství za stavu 6:5, znovu ale o náskok brejku přišla a v rozhodujícím tiebreaku už tahala za kratší konec.

Challenger Tour

Pune Metropolitan Region Challenger (muži, IND, 130 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
Luca Nardi (ITA, 151.) – DOMINIK PALÁN (412.) 7:6(4), 1:6, 7:5

ITF World Tennis Tour

W25 Toronto (ženy, CAN, 25 000 USD, hala – tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
GABRIELA KNUTSONOVÁ (383.) – Katherine Sebovová (CAN, 195.) 4:6, 6:3, 6:7(2)