Z miláčka vyvrhelem. Berrettiniho mexické publikum nemilosrdně vybučelo

- Jan Vojkůvka

Šestadvacetiletý Matteo Berrettini neodjíždí z Acapulca v nejlepším rozpoložení. Nejen, že jej ze čtvrtfinále s Dánem Holgerem Runem vyřadilo zranění nohy, ale ještě byl po svém odstoupení z utkání nemilosrdně vybučen zaplněnými tribunami. V Mexiku je přitom Berrettini poměrně oblíbeným hráčem a publikum jej, stejně jako jeho bratra Jacopa, mohutně povzbuzovalo. Výkon Mattea ve čtvrtfinále a jeho následnou skreč však Mexičané nesli dost nelibě.

Italský tenista Matteo Berrettini má mexický turnaj v Acapulcu v oblibě. Loni ho nesmírně mrzelo, že vypadl hned v prvním kole a letos si chtěl svůj výsledek výrazně vylepšit. Při svém návratu na kurty po pauze, kterou absolvoval po Australian Open, se mu povedlo projít nakonec do čtvrtfinále. Dál jej ale nepustilo zranění.

Do zápasu s Holgerem Runem sice nastoupil, jenže se mu hrubě nedařilo. V prvním setu uhrál jen sedm fiftýnů, prohrál 0:6 a pak, stejně jako soupeř a diváci, čekal dlouhých 40 minut, než přestane pršet. Šťastný déšť to ale pro Itala nebyl. Po návratu na kurt prohrál čistou hrou první gem druhé sady a rozhodl se, že duel skrečuje.

To se ale vůbec nelíbilo zaplněným tribunám, které chtěly vidět kvalitní čtvrtfinálový duel, nebo aspoň přinejmenším celý zápas. Z ochozů směrem k Berrettinimu mířilo až nenávistné bučení, které si ale nezasloužil.

Diváci na tribunách totiž nevěděli, že během čtyřicetiminutové pauzy měl Berrettini setkání s fyzioterapeutem kvůli problémům s lýtkem. Zdravotní problémy byly zřejmě vážnějšího rázu a po návratu na dvorec Ital zjistil, že to zkrátka nepůjde. Runemu podal ruku a utkání vzdal. Bučení publika bylo v tu chvíli druhořadé.

Mnohem horší je pro Berrettiniho jeho další zranění, kterým navazuje na zdravotní obtíže z minulé sezony. Právě kvůli chatrnějšímu zdravotnímu stavu vypadl v minulé sezoně z elitní desítky a vynechal kompletní antukovou část sezony včetně Roland Garros. Snad se tentokrát nebude jednat o tak vážný problém.