Místo sedmé výhry v řadě kolaps jako hrom! Ruska ztratila v rozhodujícím setu vedení 5:0 a mečbol

- Filip Lefenda

Neuvěřitelný kolaps předvedla na turnaji WTA v americkém Austinu Anastasia Potapovová. Ruská tenistka vedla v rozhodujícím setu osmifinálového klání s Katie Volynetsovou už 5:0 a měla mečbol, přesto utkání prohrála.

Potapovová byla coby turnajová trojka obrovskou papírovou favoritkou. Vítězka nedávného halového podniku v rakouském Linci povolila v úvodním kole jen dva gemy Američance Elizabeth Mandlikové (6:2, 6:0) a v souboji s další domácí protivnicí byla velice blízko už sedmé výhře v řadě.

O to překvapivější byl její zkrat v rozhodujícím setu. Jednadvacetiletá Ruska v něm vedla už 5:0 a disponovala na příjmu výhodou. Konec zápasu se v tu chvíli zdál být otázkou pouhých vteřin a Volynetsová měla v hlavě dost možná jediný cíl – odvrátit na vlastní půdě alespoň potupného kanára.

To se jí zakrátko povedlo. A poté nabraly věci zcela nečekaný spád.

Potapovová se po nevyužitém mečbolu totálně sesypala. Ve zbytku střetnutí uhrála už jen pět míčů a k všeobecnému úžasu dokázala duel ztratit. Se stejně starou Volynetsovou, která na úrovni WTA postoupila do singlového čtvrtfinále vůbec poprvé v kariéře, prohrála nakonec 7:5, 2:6 a 5:7.