VIDEO: Výborný tweener a životní výhra! Japonec vyřadil v Acapulcu světovou čtyřku

- Marek Bartošík

O jedno z největších překvapení za poslední týdny se postaral japonský tenista Taro Daniel, který na turnaji v Acapulcu přemohl světovou čtyřku Caspera Ruuda 7:5, 2:6 a 7:6(5). Až 125. hráč žebříčku předvedl na mexické pětistovce životní výkon, odvrátil dva mečboly a poprvé skolil člena elitní desítky světového pořadí. K vítězství si pomohl i fantastickým tweenerem ve druhé polovině rozhodující sady.

Měl to být zápas tenisového Davida proti Goliášovi. Taro Daniel se ale vzepřel předpokladům a v napínavém osmifinále udolal dvojnásobného grandslamového finalistu Caspera Ruuda.

Třicetiletý japonský kvalifikant nejvíce pobavil mexické publikum v osmém gemu třetího setu, kdy vykouzlil krásný tweenerový lob. Favorizovaný Ruud reagoval bekhendovou smečí z obtížné pozice, závěr výměny však patřil Danielovi, který neváhal zisk fiftýnu před nadšenými fanoušky pořádně oslavit.

Čtyřiadvacetiletý Nor se ještě dostal ve dvanáctém gemu ke dvěma mečbolům na returnu, Daniel ale oba odvrátil a následně zvládl těsný tiebreak, v jehož závěru ukořistil jediný minibrejk.

Zatímco trápící se Ruud prohrál čtvrtý ze sedmi letošních zápasů, Daniel se může těšit na čtvrtfinále proti Australanovi Alexovi de Minaurovi (22.). Tenisté už se spolu utkali v prvním kole US Open 2018, tehdy triumfoval Australan se ztrátou pouhých tří gemů.