Obnovený Hopman Cup zná polovinu účastníků. Do Nice míří i hvězdy z Top 10

- Marek Bartošík

Tenisový kalendář obsahuje poprvé od roku 2019 také populární Hopman Cup, který se přesunul z australského Perthu do francouzské Nice. Pořadatelé dnes oznámili první polovinu účastníků letošního ročníku, do něhož naskočí v termínu 19.–23. července šest týmů (smíšených dvojic).

Organizátorům se povedlo nalákat řadu hvězdných jmen. Za Španělsko nastoupí v Nice Lawn Tennis Clubu aktuální světová dvojka Carlos Alcaraz a 22. hráčka žebříčku Paula Badosaová (bývalá světová dvojka). Švýcarsko budou reprezentovat specialistka na týmové soutěže Belinda Bencicová (9.) a talentovaný Leandro Riedi (128.).

Chybět nebudou ani Francouzi, za které půjde do boje velezkušené duo Richard Gasquet (43.), Alizé Cornetová (66.). O zbylých třech týmech zatím není jasno. Důležitou roli přitom hraje výběr antukového povrchu, protože Hopman Cup se koná v týdnu po travnatém Wimbledonu (3.–16. července).

Každé dílčí utkání na Hopman Cupu se tradičně skládá ze dvou dvouher a jedné smíšené čtyřhry. V posledních dvou ročnících, konaných v letech 2018 a 2019 v Perthu, zvítězili Švýcaři Roger Federer a Belinda Bencicová.

Pětadvacetiletá Bencicová je specialistkou na reprezentační akce: loni dovedla svou zemi k triumfu v Poháru Billie Jean Kingové a předloni získala na olympiádě v Tokiu zlatou medaili ze dvouhry a stříbro ze čtyřhry.