VIDEO: Rady od nejpovolanějšího! Lehečku v Dubaji doprovodila na trénink bývalá světová čtyřka

- Jan Vojkůvka

Český tenista Jiří Lehečka po úspěšném turnaji v Dauhá, kde se mu povedlo prokousat až do semifinále, vyrazil na další akci v Dubaji. Tam se s ním los příliš nemazlil a udělil mu pro první kolo bývalou světovou dvojku Alexandera Zvereva. Na akci ve Spojených arabských emirátech má ale nečekanou pomoc – na jeho tréninku byl přítomen i Tomáš Berdych!

Lehečka prožívá výtečnou sezonu. Byl v osmifinále v Aucklandu, čtvrtfinále Australian Open a nyní dokonce v semifinále v Dauhá. K tomu pomáhal českému týmu v Davis Cupu a také na United Cupu. Kalendář má pořádně nabitý, vyhrál 13 ze 17 odehraných zápasů a příští týden se usadí v elitní padesátce žebříčku.

Svou bilanci se pokusí znovu vylepšit v Dubaji, kde ho ale v prvním kole čeká Němec Alexander Zverev. Bývalý druhý hráč světa je hodně těžkým soupeřem, na druhou stranu jeho návrat po vážném zranění neprobíhá zrovna ideálně. Na okruhu ATP vyhrál jen dva zápasy a na zmíněném United Cupu dokonce prohrál právě s Lehečkou!

Aby se jednadvacetiletému Čechovi povedlo úspěch proti Zverevovi zopakovat, nelenil a rychle se přesunul z Dauhá do Dubaje, kde poctivě trénuje. A má také nečekanou a velmi cennou pomoc. V neděli jej doprovodil na trénink jeho vzor a bývalá světová čtyřka Tomáš Berdych.

Berdych byl zachycen na videu během rozhovoru s Lehečkovým trenérem Michalem Navrátilem, zatímco český tenista na kurtu trénoval servis. Vítěz třinácti turnajů ATP a nejlepší český hráč posledních let zajisté přinesl cenné a důležité poznatky, které by mohly Lehečkovu hru ještě víc posunout v cestě do širší světové špičky.

Pro Lehečku je navíc přítomnost Berdycha na jeho tréninku velkým zážitkem. Přeci jen se jedná o jeho vzor, ke kterému během dospívání vzhlížel. „V Tomášovi jsem se vždycky viděl, doufám, že se jednou dostanu na jeho úroveň,“ říkal Lehečka už loni v rozhovoru pro iDnes Premium. „Líbí se mi jeho nekompromisní styl. Uměl si pomoct servisem. Hrál prostě rychle. Máme hodně podobný forhend, což je logické, protože nás oba vedl pan Navrátil.“

Lehečka by se měl se Zverevem utkat už v pondělí odpoledne. Pomohou mu rady od jeho vzoru k dalšímu velkému skalpu?