Dnes jsem předvedla svůj nejlepší tenis, radovala se Krejčíková po zisku šestého titulu

- Jan Vojkůvka

Barbora Krejčíková to dokázala! Veleúspěšné tažení turnajem WTA 1000 v Dubaji dotáhla až do sladkého konce, když ve finále přehrála světovou jedničku Igu Šwiatekovou 6:4, 6:2. Potvrdila tím, že ji není radno podceňovat. Na cestě za titulem totiž porazila hned čtyři členky Top 10!

Světová osmička Darja Kasatkinová, světová trojka Jessica Pegulaová, světová dvojka Aryna Sabalenková a navrch ještě skalp nejlepší hráčky současnosti Igy Šwiatekové! Titul v Dubaji byl neskutečně vydřený, Krejčíková ani zdaleka neměla štěstí na los, nebo snad na nějaké nečekané výpadky favoritek, které by proti ní díky tomu nehrály.

S nepřízní osudu a smrtícím losem si ale poradila znamenitě. Vždyť od čtvrtfinále až do finále porazila tři nejlepší hráčky podle žebříčku WTA za sebou. A to se nestane každý den.

„Moc to pro mě znamená. Byl to skvělý týden, během kterého jsem v každém utkání svou hru zlepšovala. Dnes jsem předvedla svůj nejlepší tenis,“ radovala se po finále přímo na kurtu. „Iga mě každý den motivuje. Bylo to skvělé finále a za jeho výsledek jsem hrozně ráda,“ poznamenala česká hráčka.

Krejčíková, které patří 30. místo na žebříčku WTA, vybojovala po Roland Garros svůj druhý nejcennější titul. Vůbec první z kategorie WTA 1000. „To je obrovský úspěch,“ zářila česká tenistka.

„Všechny zápasy jsem si užívala. Miluju, když můžu hrát na velkých kurtech se skvělou atmosférou. Doufám, že takových zápasů odehraju ještě spoustu,“ dodala s poděkováním publiku, které vytvořilo znamenitou kulisu.

Krejčíková se po zisku šestého titulu v kariéře posune v pondělí ve světovém žebříčku na 16. místo. Dalšími turnaji, na kterých se představí, budou rovněž tisícovky v Indian Wells a Miami.