Osm brejků a kanár na závěr! Siniaková řádila na returnu a prošla v Mexiku do semifinále

- Jan Vojkůvka

Kateřině Siniakové se povedlo na turnaji WTA v Méridě vybojovat poprvé od loňského září postup do semifinále. V noci na sobotu ve čtvrtfinálovém klání mexické akce si poradila se sedmou nasazenou Elisabettou Cocciarettovou za necelé dvě hodiny 6:1, 5:7, 6:0. O postup do finále si zahraje s další Italkou Camilou Giorgiovou.

Šestadvacetiletá Kateřina Siniaková zatím zvládá úspěšně procházet turnajem v mexické Méridě, kde plní roli čtvrté nasazené. Poté, co jí v prvním kole skrečovala po prvním setu Ukrajinka Lesja Curenková a v osmifinále vyřadila Belgičanku Ysaline Bonaventureovou, zvládla i zatím nejnáročnější souboj s turnajovou sedmičkou Elisabettou Cocciarettovou. 

Siniaková, která řádila zejména na returnu a k vítězství si pomohla celkem osmi brejky, na začátku zápasu na kurtu dominovala a od stavu 1:1 už v prvním setu nepovolila soupeřce ani gem. Ve druhém setu Cocciarettovou brejkla za stavu 4:4, ale vzápětí ztratila servis čistou hrou a nakonec o druhý set přišla.

Ve třetí sadě ale předvedla dominantní jízdu, když využila všechny tři vypracované brejkboly a útočnou hrou nakonec nadělila Cocciarettové kanára! Vybojovala díky tomu po pěti měsících postup do semifinále, v němž si zahraje v noci na neděli proti Camile Giorgiové z Itálie.

„Nečekala jsem, že vyhraju první set 6:1. Druhý set jsem trochu nešťastně ztratila, ale pořád jsem si říkala, že do toho musím jít a hrát tvrdě a ve třetím setu se mi to dařilo,“ uvedla Siniaková v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

„Jsem moc šťastná. Dneska proti Cocciarettové to byly hodně rychlé údery, ale zítra proti Giorgiové to bude ještě rychlejší. Musím se dobře připravit,“ dodala česká tenistka, která si naposledy semifinále na okruhu WTA zahrála loni v září ve slovinské Portoroži. Tehdy dokonce celý turnaj vyhrála, když ve finále zdolala favorizovanou Jelenu Rybakinovou.