Famózní první a třetí set! Krejčíková zakončila semifinále kanárem a čeká ji světová jednička

- Jan Vojkůvka

Barbora Krejčíková pokračuje ve svém úspěšném tažení v Dubaji. Poté, co ve čtvrtfinále vyřadila finalistku Australian Open Jelenu Rybakinovou, si v semifinále poradila i se světovou trojkou Jessicou Pegulaovou. Američanku porazila po setech 6:1, 5:7, 6:0 a může se těšit na finálový souboj se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou.

Sedmadvacetiletá Krejčíková vletěla do utkání s Pegulaovou jako uragán. Soupeřce, která v pátek chtěla oslavit své 29. narozeniny hladkou výhrou, v první sadě vůbec nic nedovolila a deklasovala ji za 29 minut 6:1.

Ve druhém setu se přeci jen hra vyrovnala a Krejčíková musela proti oslavenkyni hodně bojovat. Ve druhém gemu čelila třem brejkbolům, v šesté hře další jedné příležitosti Američanky, ale ve všech případech dokázala hrozbu ztráty servisu eliminovat. Pegulaová přesto dál vyvíjela na Češku tlak a nakonec se jí také povedlo v osmém gemu kýžený brejk vybojovat.

Krejčíková ovšem hned v dalším gemu odvrátila setbol a přes dvě shody se nakonec mohla radovat z rebrejku, když využila v pořadí svůj druhý brejkbol. Pegulaová se ale nevzdávala a nakonec ve dvanáctém gemu dokázala Krejčíkovou ještě jednou přehrát. Čistou hrou jí prorazila servis a vynutila si rozhodující třetí set.

Třetí set však v mnohém kopíroval ten první. Krejčíková začala dvorci doslova dominovat, Pegulaové sebrala hned třikrát podání a nakonec Američance uštědřila na závěr kanára.

Česká tenistka se do finále na okruhu WTA probojovala po čtyřech měsících. Naposledy si o titul zahrála v Ostravě, kde porazila v třísetové bitvě Igu Šwiatekovou. A právě proti Šwiatekové si zahraje i v sobotním finále v Dubaji. Polka si totiž poradila v semifinále s Američankou Cori Gauffovou.