Fantastický obrat! Krejčíková uštědřila Sabalenkové první letošní porážku

- Marek Bartošík

Ačkoliv Barbora Krejčíková získala z úvodních deseti gemů jediný, dokázala ve čtvrtfinále turnaje v Dubaji skolit favorizovanou Arynu Sabalenkovou! Tenistka z Ivančic se nezalekla děsivého průběžného skóre 0:6, 1:3 a nad úřadující šampionkou Australian Open zvítězila 0:6, 7:6(2) a 6:1. Čtyřiadvacetiletá Sabalenková tak utrpěla svou první letošní porážku a její vítězná série skončila na čísle 13.

O favoritce atraktivního duelu bylo jasno. Aryna Sabalenková do něj vstupovala se 13 výhrami v zádech, které nastřádala v Adelaide, na Australian Open a v Dubaji. Běloruská ranařka navíc začala ve čtvrtfinále famózně a rychle odskočila do vedení 6:0 a 3:1.

Brejk ve druhé sadě ale nepotvrdila, Krejčíková srovnala a dostala se do hry. V klíčovém tiebreaku od začátku dominovala, celkově ukořistila tři minibrejky a při svém podání byla suverénní. Po vyrovnanějším úvodu třetí sady převzala česká tenistka kontrolu na dvorci a utkání uzavřela sérií pěti získaných gemů.

Světová třicítka Krejčíková tak na třetí pokus Sabalenkovou porazila a podruhé v kariéře postoupila do semifinále podniku v Dubaji, kde si předloni dokonce zahrála o titul. O vyrovnání svého turnajového maxima zabojuje v pátek proti Američance Jessice Pegulaové (3.), jíž se pokusí oplatit porážku z osmifinále nedávného Australian Open.

Druhé dubajské semifinále obstarají světová jednička Iga Šwiateková a šestá hráčka žebříčku Coco Gauffová. Kromě Krejčíkové měly do čtvrtfinálové fáze zasáhnout také Karolína Plíšková a Karolína Muchová, obě ale kvůli zdravotním problémům z turnaje odstoupily.

Dubai Duty Free Tennis Championships (ženy, SAE, 2 788 468 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (30.) – Aryna Sabalenková (2.) 0:6, 7:6(2), 6:1