Zkusíš vyhrát i snadněji? Murray opět „neposlechl“ matku a zvládl další maraton

- Marek Bartošík

Když už letos Andy Murray vyhrál zápas, vždy se jednalo o neuvěřitelné drama. Na Australian Open postoupil do třetího kola až po bezmála jedenácti hodinách boje a v tenisových maratonech pokračuje také na turnaji v Dauhá, kde už udolal Lorenza Sonega a Alexandera Zvereva. Podobným dramatům příliš neholduje Murrayho matka Judy, která si povzdechla, že by snesla i méně napínavé duely.

„Bylo by pěkné občas vyhrát bez ztráty setu,“ napsala v pondělí na twitteru Judy Murrayová, jež ke svému vzkazu připojila také emotikon horské dráhy, symbolizující zápasy jejího syna Andyho.

Trojnásobný grandslamový vítěz měl v tu chvíli za sebou vstup do podniku ATP v Dauhá, kde v prvním kole po třech odvrácených mečbolech vydřel triumf 4:6, 6:1 a 7:6(4) nad Lorenzem Sonegem (71.). Navázal tím na nedávné Australian Open, kde absolvoval nervy drásající duely s Matteem Berrettinim (6:3, 6:3, 4:6, 6:7, 7:6), Thanasim Kokkinakisem (4:6, 6:7, 7:6, 6:3, 7:5) a do značné míry také s Robertem Bautistou Agutem (1:6, 7:6, 3:6, 4:6).

Pětatřicetiletý Murray, který v Dauhá slavil titul v letech 2008 a 2009, ale přání své matky Judy nesplnil ani v osmifinále, kde strávil na kurtu proti jinému olympijskému šampionovi Alexanderovi Zverevovi (16.) více než tři hodiny, než se dočkal vítězství 7:6(5), 2:6 a 7:5. A Judy Murrayová utkání opět prožívala přímo z hráčského boxu.

Bývalý první tenista světa, jemuž aktuálně patří až 70. místo, odehraje další zápas v Dauhá už dnes. Ve čtvrtfinále čeká na Murrayho velmi přívětivý soupeř Alexandre Müller, který je v žebříčku o 100 míst níže. A Judy Murrayová spolu s fanoušky svého syna doufá v klidnější vývoj utkání.