Velký obrat v Dubaji! Krejčíková přežila čtyři mečboly a může se těšit na hvězdné derby

- Marek Bartošík

Velký nervák má za sebou Barbora Krejčíková, která ve druhém kole na prestižním turnaji v Dubaji udolala světovou osmičku Darju Kasatkinovou po dvou hodinách a 35 minutách 6:4, 4:6 a 7:5. Tenistka z Ivančic odvrátila ve třetím setu za stavu 4:5 hned čtyři mečboly na returnu! V osmifinále se může těšit na atraktivní derby proti zkušenější krajance Petře Kvitové.

Čtyřikrát byla Darja Kasatkinová pouze jediný míček od postupu do osmifinále tisícovky v Dubaji, nakonec ale pronikla mezi nejlepší šestnáctku účastnic Barbora Krejčíková. Ruská tenistka v kritické chvíli zaváhala na podání, když zahodila dva mečboly kvůli dvojchybě. Krejčíková odvrátila další dvě hrozby díky aktivní hře z forhendu.

Utkání přitom odstartovalo dominancí sedmadvacetileté Češky, jež se dostala do vedení 5:0, sadu však dopodávala až na poslední chvíli. Ve druhém dějství měla mírně navrch Kasatkinová, která získala klíčový brejk v sedmé hře a těsný náskok udržela, přestože v desátém gemu čelila brejkbolu.

V rozhodujícím setu začala lépe Kasatkinová, Krejčíková ale srovnala na 2:2. Poté se opět lépe vedlo ruské tenistce, jež měla za stavu 5:4 při svém podání celkem čtyři mečboly, Krejčíková se však dotáhla na 5:5! Tenistka z Ivančic pak úspěšně navázala na svou záchranu a ziskem následujících dvou gemů dovedla napínavé klání do vítězného konce.

Předloňská finalistka Krejčíková, která oplatila Kasatkinové porážku z lednového turnaje v Adelaide, už může vyhlížet osmifinálové derby proti Petře Kvitové. Tenistky se zatím utkaly dvakrát (extraliga 2014, O pohár prezidenta ČTS 2020), v obou případech zvítězila Kvitová ve dvou setech. Na okruhu WTA se ale české grandslamové šampionky střetnou poprvé.

Dubai Duty Free Tennis Championships (ženy, SAE, 2 788 468 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
Darja Kasatkinová (8.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (30.) 4:6, 6:4, 5:7
Julia Putincevová (KAZ, 46.) – PETRA KVITOVÁ (15.) 4:6, 4:6