VIDEO: Duel v Rotterdamu narušil nezvaný návštěvník. Reakce hráčů i publika nepřestává udivovat

- Jan Vojkůvka

Kvalifikační utkání halového turnaje ATP v Rotterdamu bylo narušeno nečekaným a nezvaným návštěvníkem. V průběhu střetnutí mezi Gregoirem Barrerem a Quentinem Halysem na kurt vnikl člověk oděný v kostýmu pandy. Mnohem víc než samotná přítomnost pandy však překvapila reakce všech přítomných. Ti totiž vetřelce na dvorci totálně ignorovali!

V posledních měsících není narušování tenisových zápasů žádnou výjimkou. Někdy se narušitelé snaží připoutat k síti, jindy nešikovný záškodník dokonce zapálí kurt i vlastní ruku. Prakticky vždy se ale setká s reakcí ochranky i bučením publika, které si takové scény na zápasech nepřeje.

Nad tím, co se stalo v Rotterdamu, však zůstává rozum stát. Během kvalifikačního zápasu mezi Barrerem a Halysem vnikl na dvorec člověk oděný do kostýmu pandy. Jeho šaškování se však nesetkalo s vůbec žádným zájmem publika, hráčů, rozhodčího, a dokonce ani ochranky. Jako by se na pár sekund zastavil svět!

O tom, že by celá situace mohla být nebezpečná, kdyby se vetřelec na kurtu pokusil někoho zranit, asi nemusí být řeč. Vyvstává tedy otázka, zda nebyla celá tato akce zinscenována pořadateli, jelikož ochranka nijak nezasáhla. To však nevysvětluje totální ignoraci přítomného publika, které se nejen nesmálo, ale ani nebučelo.

Všichni zkrátka počkali, až panda došaškuje a zase zmizí z kurtu. Po odběhnutí narušitele pokračovali tenisté ve hře, jako by se vůbec nic nestalo. Nikdo nehnul ani brvou. A zcela uniká smysl, jaký celá akce člověka v kostýmu pandy měla.