Úspěšný návrat po zranění! Světová dvojka vstoupila do sezony vítězně

- Michal Hladký

Na listopadovém Masters v Paříži přišlo zranění, které rozjetému Carlosovi Alcarazovi vystavilo tříměsíční stopku od profesionálních turnajů. Teď je světová dvojka zpátky, a to v poměrně kvalitní formě. Na úvod podniku v Buenos Aires Španěl přehrál Srba Lasla Djereho za dvě hodiny po setech 6:2, 4:6 a 6:2.

Úvodní sadu si Carlos Alcaraz podmanil ve velkém stylu. Rodák z El Palmar v něm ztratil na svém servisu pouhé tři výměny, k vítězství v setu mu pak stačily dva brejkboly. Djeremu prolomil servis ve třetí a sedmé hře.

Ve druhém dějství se Srb nadechnul k urputnému odporu. Oba tenisté si po celou dobu drželi podání, a to i díky vzájemné neschopnosti využít brejkboly. Laslo Djere jich zahodil šest, jeho soupeř zase osm. Rozhodující byl gem za stavu 5:4 ve prospěch 57. hráče světového žebříčku, kdy si Djere vypracoval na servisu oponenta vedení 40:0 a sadu dotáhl do vítězného konce.

Světová dvojka ale drama nedopustila. Třetí set Španěl otevřel brejkem, který zopakoval i v sedmé hře. Na podání byl suverénní a po výsledku 6:2, 4:6 a 6:2 vybojoval svou první výhru od loňského listopadu.

„Je skvělý pocit znova vyhrát utkání. Konečně, doba bez zápasů byla pro mě opravdu dlouhá,“ řekl po zápase devatenáctiletý tenista, který se vloni stal nejmladší světovou jedničkou v dějinách. Alcaraz si na listopadovém Masters v Paříži zranil břišní sval, před vstupem do nové sezony ho pak zastavily potíže s hamstringem na pravé noze.

Ve čtvrtfinále antukového turnaje kategorie ATP Tour 250 v argentinském Buenos Aires španělský hráč narazí na dalšího Srba, tentokrát vyzve Dušana Lajoviče (90.). S tím se už střetl, když vloni na Australian Open zvítězil jasně ve třech setech. 

Argentina Open, Buenos Aires (muži, ARG, 711 600 USD, antuka)
Osmifinále dvouhry
Carlos Alcaraz (ESP, 2.) – Laslo Djere (SRB, 57.) 6:2, 4:6, 6:2