Klepeme na dveře! Wimbledonský hrdina sbírá po návratu trofej za trofejí

- Marek Bartošík

Uběhlo bezmála pět měsíců od chvíle, kdy jsme vás naposledy informovali o příběhu Marcuse Willise. Že vám tohle jméno něco říká? Ano, britský tenista se stal hrdinou Wimbledonu 2016, na němž jako hráč z osmé stovky žebříčku prošel předkvalifikací, kvalifikací a přes Ričardase Berankise i do druhého kola hlavní soutěže, kde si zahrál na posvátném centrkurtu s velikánem Rogerem Federerem. Dvaatřicetiletý Willis se nyní věnuje kariéře deblového specialisty a zdá se, že je na velmi dobré cestě.

Marcus Willis, který se od loňského července opět prohání po tenisových dvorcích, postupnými kroky stoupá deblovým žebříčkem ATP. Zatímco před svým comebackem ve světovém pořadí vůbec nefiguroval, aktuálně už mu patří 368. příčka. A to rozhodně není Willisův limit.

Rodák z anglického Sloughu získal v posledních pěti měsících už pět deblových trofejí na okruhu ITF, ve všech případech se radoval po boku osmadvacetiletého Brita Scotta Duncana (318. deblista světa). Stále lépe sehraná dvojice se od loňského září zúčastnila osmi turnajů s fantastickou zápasovou bilancí 23 výher a pouhých tří porážek. Britové triumfovali čtyřikrát na akci s dotací 25 tisíc amerických dolarů a jednou na patnáctce, tedy na podniku dotovaném 15 tisíci dolary.

Willis a Duncan letos nenašli přemožitele v Sheffieldu ani v Bathu, kde minulý týden oslavili titul bez ztráty setu (dokonce nemuseli ani jednou do tiebreaku!). Porce 25 bodů za poslední vavřín se jim do žebříčku teprve započítá, oba tak ještě čeká výrazný posun (Willis bude přibližně na 340. místě a Duncan by měl proniknout do Top 300).

„Těší mě, že jsme se Scottem zvítězili, je to už náš druhý letošní titul. Byli jsme velmi solidní, každý zápas jsme vyhráli bez ztráty setu,“ těšilo Willise. „Už opravdu klepeme na dveře challengerům, kam bychom se chtěli dostat,“ přeje si usměvavý britský tenista, jenž má na kontě už 33 deblových trofejí z okruhu ITF. Na challengerech je jeho maximem finále čtyřhry z Charlottesville v roce 2014.