Druhý měsíc, druhý titul. Snad to tak bude pokračovat, doufá zlepšující se Bencicová

- Filip Lefenda

Hodně povedený úvod sezony zažívá Belinda Bencicová. Poté, co v lednu ovládla podnik v Adelaide, zvítězila po čtyřech týdnech rovněž v Abú Zabí. Frekvence jednoho získaného titulu měsíčně se pětadvacetileté Švýcarce se slovenskými kořeny pochopitelně zamlouvá. „Doufám, že to tak bude pokračovat,“ hlásá s úsměvem na rtech.

Bencicová patří v úvodních týdnech ročníku k hráčkám s nejlepší aktuální formou. Z patnácti absolvovaných zápasů dokázala zvítězit hned ve třinácti. „Zlepšuji se. Cítím, že mohu vyhrávat tituly a doufám, že i ty velké,“ narážela na grandslamy. „Dala jsem sama sobě šanci a teď musím tvrdě pracovat,“ hlásí cílevědomě.

Pětici turnajových triumfů z období let 2015 až 2022 dokázala v úvodu sezony obohatit už o další dva kousky. „Jeden titul měsíčně? Doufám, že to tak bude pokračovat,“ pravila rodačka z Flawilu v rozhovoru pro portál Arab News.

Ve Spojených arabských emirátech došla minulý týden přes Ukrajinku Kosťukovou, Američanku Rogersovou a Brazilku Haddad Maiovou bez větších problémů do finále. Do rozhodujícího klání s osmifinálovou přemožitelkou Barbory Krejčíkové ale nevstoupila vůbec dobře.

V úvodním dějství uhrála proti Rusce Samsonovové jediný gem. V tom druhém propásla vedení 5:2 a čelila ve zkrácené hře rovnou třem mečbolům. „Jsem ráda, že jsem při nich dokázala zachovat chladnou hlavu. Nepřemýšlela jsem nad tím, že jde zrovna o mečboly. Hodně mi pomohl i můj tým, který mě během tiebreaku neustále hnal kupředu,“ ohlížela se za zlomovými momenty utkání zlatá medailistka z Tokia.

Výsledkem 10:8 poslala finále do rozhodujícího setu. Ten definitivně zlomila na svou stranu brejkem z pátého gemu a zvítězila 1:6, 7:6(8) a 6:4. „Za další trofej jsem opravdu vděčná. Před turnajem jsem na ni nepomýšlela, spíše jsem chtěla jít zápas od zápasu,“ snaží se zůstávat nohama na zemi aktuálně devátá hráčka žebříčku WTA.

Pokud bude pokračovat v podobných výkonech, může časem pomýšlet i na vylepšení kariérního maxima. Tím je čtvrtá příčka z únoru roku 2020. Tuší ale, že jednoduché to rozhodně nebude. „Na akcích se potýkám s obtížnými losy. Každý týden ze sebe musím vydávat to nejlepší,“ upozorňuje Bencicová.

Svou současnou vítěznou šňůru protáhla Bencicová i na aktuálním podniku v katarském Dauhá. V úvodním kole zde povolila jediný gem Bulharce Tomovové a chystá se na středeční osmifinále proti Bělorusce Azarenkové. S tou má zatím negativní zápasovou bilanci 0:2.