FOTO: Poznáte chlapce na obrázku? Bývalá světová jednička je dnes členem Síně slávy

- Jan Vojkůvka

Tenisová Síň slávy zveřejnila o víkendu na svém Twitteru fotografii malého chlapce, ze kterého se postupem času stala superhvězda mužského tenisu. Dítě, které mělo v době pořízení snímku celou svou kariéru před sebou, se v dospělosti stalo mužskou světovou jedničku, vítězem osmi grandslamových titulů či olympijským šampionem. Poznáte, kdo na fotografii je?

Zde je pár nápověd. Mezi profesionály vstoupil v roce 1986 ve svých 16 letech a kariéru ukončil o dvacet let později. Mezitím se stal světovou jedničku s celkem 60 tituly z okruhu ATP na kontě. Nejvíc se mu dařilo na Australian Open, kde triumfoval celkem čtyřikrát a svůj poslední grandslamový turnaj vybojoval v roce 2003.

Na domácích olympijských hrách v Atlantě slavil zlatou olympijskou medaili ve dvouhře, když ve finále porazil ve třech setech Španěla Sergiho Brugueru 6:2, 6:3, 6:1. Nastupoval proti několika generacím tenistů a potkat se na dvorci mohl nejen s Ivanem Lendlem, ale například i s Petem Samprasem či Rogerem Federerem.

Jeho prostředním jménem je Kirk, dlouhá léta jej trénoval Nick Bollettieri a i sám několik let trénoval. Vedl například Novaka Djokoviče a Grigora Dimitrova. Byl také třikrát členem amerického týmu, který opanoval Davis Cup.

Stále nemáte tušení?

Poslední a nejvýznamnější nápovědou je, že jeho manželkou se stala bývalá německá tenistka Steffi Grafová.

Pokud ani tak nemáte tušení, zde je odpověď – Andre Agassi. Americká legenda byla uvedena do Síně slávy v roce 2011.