Asi bych měla být schopná hrát! Australanka si necitlivě rýpla do Djokoviče

- Jan Vojkůvka

Australská tenistka Arina Rodionovová nevěří, že by Novak Djokovič byl při své cestě za titulem na Australian Open zraněný tak, jak je všem předkládáno. Jako důkaz použila své vlastní tělo, respektivě zadní stehenní sval, v němž má třícentimetrovou trhlinu, stejně jako měl v Melbourne nezastavitelný Srb. Slova Australanky jsou však podle diskutujících na Twitteru necitlivé a neuctivé.

Novak Djokovič měl odehrát Australian Open s obří trhlinou v zadním stehenním svalu. Podle výsledků magnetické rezonance měla být tato trhlina velká tři centimetry a fakt, že Djokovič skutečně byl zraněný, potvrdil i turnajový ředitel Craig Tiley. Svým způsobem se jednalo o lékařský zázrak, že s tak vážným zraněním dokázal hrát, vyhrávat a dokonce dokráčet až k rekordnímu dvaadvacátému grandslamovému titulu.

Už v průběhu turnaje se objevovaly spekulace, že Djokovič své zranění pouze simuluje a snaží se tím dostat do hlavy soupeřům, kteří proti němu měli hrát. Tomuto obvinění se ale vehementně bránil. „Zpochybňována jsou vždy pouze moje zranění. Když jsou někteří další hráči zraněni, tak jsou oběťmi, ale když jsem to já, pouze to předstírám. Je to velmi zajímavé. Nemám pocit, že bych měl někomu něco dokazovat,“ říkal rozzlobeně během svého pobytu v Melbourne.

Jak se zdá, ani po dvou týdnech od jeho triumfu, jehož dosáhl se zraněním, však vášně neutichají. Jednou z těch, kdo nevěří Djokovičovým slovům o zranění, je Arina Rodionovová. Australanka, která se narodila v ruském Tambově, si totiž momentálně prochází stejným typem zranění.

Na svém Instagramu zveřejnila příspěvek s obvázaným stehnem, k čemuž připsala výmluvný text: „Takže, mám třícentimetrovou trhlinu ve svém zadním stehenním svalu a udělala jsem si trochu průzkum. Měla bych být schopná s tím zítra hrát,“ napsala s vysmívajícím se emotikonem. Schopná ale nebyla, do čtvrtfinále domácího turnaje ITF v Burnie nenastoupila a z turnaje se odhlásila.

Jednalo se o rýpnutí do Djokoviče, se kterým ji pojí stejný typ zranění. Rodionovová tím dala najevo, co si myslí o heroickém výkonu srbského tenisty a o jeho údajném zranění, kterým se na sebe měl snažit připoutat ještě větší pozornost a pokusit se rozhodit soupeře. Obdobný názor přitom zastávají také mnozí jiní.

Pak je tu ale druhý tábor fanoušků, kteří naopak stojí za světovou jedničkou a poslední příspěvek Rodionovové je rozhodně nenechal v klidu. Obrázek příspěvku, který byl původně umístěn jen ve čtyřiadvacetihodinovém příběhu, začali šířit po sociálních sítích a slova australské tenistky dehonestovali.

„Je to hanebné, děláš si ostudu! Možná by ses měla víc soustředit na vyhrávání nějakých zápasů a titulů, místo psaní ubohých komentářů jako je tento,“ napsal jeden z uživatelů Twitteru. „Možná, kdyby byla v takové formě jako Novak, tak by měla větší šanci se s takovým zraněním vypořádat,“ doplnil další.